/ @ Moottoriurheilu

mika_kallio_indianapolis_2014

Moto2-luokan MM-pisteissä toisena majaileva Mika Kallio teki jättiyllätyksen kauden kymmenennen MM-osakilpailun aika-ajossa Yhdysvaltojen Indianapolisissa, kun 31-vuotias suomalaispilotti täräytti komeasti paalupaikalle.

Erityisen arvokkaan suorituksesta tekee se, ettei Indianapolisin erikoinen rata ole koskaan kuulunut 13. MM-kauttaan kaasuttelevan suomalaiskonkarin suosikkeihin. Paalupaikka oli Kallion kauden toinen ja miehen pitkän uran 17:s.

– Helvetin hyvä fiilis. Olin jo tämänpäivän harjoituksessa hyvässä vireessä ja nyt kaikki natsasi täydellisesti kohdalleen, helpottunut Kallio huokaisi.

– Teimme eilisen jälkeen aika ison muutoksen pyörän etupään osalta, muutimme esimerkiksi painopistettä keulalle, jotta saisimme pyörän kääntymään paremmin. Ja hyvä niin, sillä pyörä oli selkeästi nopeampi shikaaneissa ja kääntyi paremmin.

Kallion nopein kierrosaika syntyi hieman yllättäen jo aika-ajon alussa, heti neljännellä kierroksella.

– Meillä oli jäljellä yksi setti pehmeämpiä ja yksi setti kovempia renkaita. Yleensä parhaat renkaat säästetään viimeiseksi, mutta nyt otimme itselleni mieluisamman pehmeämmän rengassetin käyttöön jo heti alussa.

– Sen jälkeen vaihdoimme sitten kovempaan rengassettiin. Kierrosaika ei enää parantunut, mutta olin niilläkin kyllä ihan kohtuukyydissä. Tarkoituksena oli kuitenkin lähinnä vain saada mahdollisimman paljon kierroksia alle, sillä kisa tullaan kuitenkin ajamaan kovemmalla rengasseoksella.

– Ihan lupaavalta näyttää. Pyörän osalta pohja vaikuttaa hyvältä, eikä meidän tarvitse tehdä mitään ihmeempiä muutoksia. Jotain pientä hienosäätöä saatamme vielä koittaa aamun warm-upissa, mutta mihinkään sen suurempaan ei onneksi ole tarvetta.

Indianapolisin 25 kierroksen mittainen jännitysnäytelmä starttaa sunnuntai-iltana klo 19.20 Suomen aikaa.

Aiheeseen liittyen

  1. Hurjassa vedossa ollut Kallio paalupaikalle 26.10.2013
  2. Kallio ajoi sijalle 10 Silverstonessa 17.6.2012
  3. Huima loppukiri nosti Kallion seitsemänneksi Indianapolisissa 20.8.2013
  4. Mika Kallio yhdeksäs Barcelonassa ensimmäisen kierroksen kolarointien jälkeen 17.6.2013
  5. Kalliolle uran 16:s voitto Indianapolisissa 10.8.2014