/ @ Moottoriurheilu

Mika_Kallio_8_2011

Espanjan Aragonin GP-radalla ajetussa Moto2-luokan MM-osakilpailussa Mika Kallio ajoi pisteille neljännen kerran peräkkäin. Valkeakoskelainen tavoitteli tulosta kuuden kärjestä, joten tuloksellisesti 10. sija ei täysin tyydyttänyt.

Marc VDS-tallia edustava Kallio oli kuitenkin kokonaisuutena tyytyväinen suoritukseensa:

– Tämä oli toistaiseksi kauden paras kisaviikonloppu, kun olin kärkiryhmän vauhdissa aika-ajossa ja kilpailussa.

– Kisan alku oli hankala, kun toisessa mutkassa oli ohjelmaa. Siinä joku ajoi kylkeen ja menin leveäksi. Sen jälkeen myös seuraaviin mutkiin takaa tultiin aina ohi, kun en päässyt ulkopuolelta kiihdyttämään riittävän aikaisin. Siinä menetin ainakin viisi sijaa, Kallio arveli.

Kallio nousi tiiviissä kärkiryhmässä parhaimmillaan seitsemänneksi ja hän ajoi kahdeksantena vielä viimeisellä kierroksella, mutta tiukassa ryhmässä joutui antamaan kaksi sijaa periksi.

– Olin aiemmin ohittanut MM-sarjaa johtavan Stefan Bradlin, mutta hän tunki väkisin rinnalle viimeisellä kierrokselle ja pakotti linjani leveäksi. Sen takia vielä toinenkin kilpakumppani pääsi ohi. Tällaiset tiukat väännöt ovat juuri tyypillisiä tässä MM-sarjan tasaisimmassa luokassa, Kallio totesi.

Aragonin osakilpailu oli kauden tasaisin koitos, kun pisteille ajaneet 15 ensimmäistä kuskia mahtuivat reilun 13 sekunnin sisälle.

Kallion ero kilpailun voittaneeseen Marc Marqueziin oli 11,9 sekuntia, mutta viides sija jäi harmittavasti vain 1,108 sekunnin päähän.

Aiheeseen liittyen

  1. Kalliolle kauden neljäs palkintopallipaikka Motegissa 27.10.2013
  2. Mika Kalliolle komea podiumsijoitus kauden avauskisassa 24.3.2014
  3. Kalliolla kauden paras kisasijoitus Malesiassa 23.10.2011
  4. Kalliolle uran 16:s voitto Indianapolisissa 10.8.2014
  5. Misanon kakkossija pettymys Kalliolle 14.9.2014