/ @ Moottoriurheilu

Kallio Qatar GP

Lauantain aika-ajossa rajun ilmalennon kokenut ja pyöränsä täysin romuttanut Mika Kallio ajoi Moto2-kauden avausosakilpailussa Qatarin Losailissa komeasti palkintopallille.

Kuudennesta ruudusta kisaan startanneen Kallion kauden avauskisa sujui mallikkaasti heti ensi kierroksista lähtien. Kallio otti erinomaisen startin ja ajoi koko kisan ajan kärkiryhmässä, taistellen johtopaikasta yhdessä japanilaisen Takaaki Nakagamin ja espanjalaisen Marc VDS -tallikaverinsa Esteve ”Tito” Rabatin kanssa.

Kärkinipun kolmikosta Rabat veti lopulta pisimmän korren. Toisena ruutulipulle ajoi Nakagami 0,040 sekunnin erolla Rabatiin ja kolmantena Kallio, reilun sekunnin Rabatista jääneenä.

– Olin alussa tosi hyvässä kyydissä ja tuntui, että olisin voinut vähän kiristääkin vauhtia. Päätin kuitenkin ajaa Nakagamin takana ja säästellä renkaita, jotta vauhti ei hiipuisi loppukisaa kohden, pahoista renkaan kulumisongelmista viime kaudella kärsinyt Kallio kertoi.

– Suunnitelma ei kuitenkaan ihan toiminut. Viimeisen kolmanneksen aikana en enää pystynyt kiristämään vauhtia ja rengas meni huonoksi. Kolme kierrosta ennen loppua koin vielä monta läheltä piti -tilannetta, joten ajattelin, ettei ole järkeä lähteä riskeeraamaan mitään. Pystyin kyllä roikkumaan Rabatin ja Nakagamin perässä, mutta ohitukseen ei ollut enää mitään mahdollisuutta. Päätin sitten löysätä vähän ja ottaa varman kolmannen sijan sekä hyvät pisteet, 16 tärkeää pistettä MM-pottiinsa kerännyt Kallio järkeili.

Palkintopallisija oli 198. GP-kisansa ajaneen, kokeneen 31-vuotiaan Kallion pitkän uran 40:s.

– Olihan se mahtavaa avata kausi palkintopallilla. Erinomainen aloitus kaudelle. Kisa näytti, että kisavauhti riittää ja pystyn taistelemaan palkintopallisijoituksista. Vielä kun saisimme renkaan toimimaan eri lailla, niin ettei se kuluisi liikaa heti alkukisasta, fiilis olisi lähes täydellinen, Kallio päätti.

Mika Kallio nousi Qatarin GP:ssä loppujen lopuksi toiseksi, sillä kisassa toiseksi ajaneen japanin Takaaki Nakagamin suoritus hylättiin myöhään sunnuntai-iltana. Samalla Kallion sijoitus koheni pykälällä ja pistepotti kasvoi 16 pisteestä 20 pisteeseen.

Nakagamin hylkäys johtui sääntöjenvastaisesta ilmansuodattimesta. Nakagamin Idemitsu Honda Team Asia -tiimi teki asiasta vielä vastalauseen, mutta sitä ei hyväksytty.

Kolmatta sijaa Moto2-luokan MM-pisteissä pitävä Kallio jatkaa urakointiaan kahden viikon kuluttua USA:n Teksasin Austinin osakilpailussa. MM-kausi käsittää kaikkiaan 18 osakilpailua.

Aiheeseen liittyen

  1. Kalliolle kauden paras kisaviikonloppu Aragonissa 18.9.2011
  2. Kalliolle kauden neljäs palkintopallipaikka Motegissa 27.10.2013
  3. Komea voitto kruunasi Kallion viikonlopun Brnossa 25.8.2013
  4. Misanon kakkossija pettymys Kalliolle 14.9.2014
  5. Mika Kallio taisteli itsensä podiumille 22.4.2013