/ @ Moottoriurheilu

mika_kallio_2013

MotoGP-kauden avausosakilpailun aika-ajot sujuivat Mika Kallion osalta erittäin hienossa vauhdissa.

Kallio ajoi Qatarin aika-ajoissa kolmanneksi nopeimman kierrosajan ja lähtee näin sunnuntai-iltana ajettavaan kilpailuun eturivin lähtöpaikalta.

Kallio oli aika-ajon aikana pitkään kiinni jopa toisessa lähtöruudussa, mutta tippui aika-ajon viime sekunneilla kolmanneksi, Espanjan Pol Espargaron kaasuteltua paalupaikalle.

Espargaron kärkiajasta 2.00,882 Kallio jäi vain 0,159 sekuntia.

– Vaikka eilinen treenipäivä menikin vähän penkin alle, ei se onneksi näkynyt enää tämän päivän ajossa. Pyörä tuntui hyvältä ja radan pito oli selkeästi aiempaa parempi. Kaikin puolin hyvä tulos, Kallio ilakoi.

Kallio jätti aika-ajossa taakseen myös tallikaverinsa Scott Reddingin.

– Olin miettinyt jo etukäteen, että etsin hyvän raon, jossa pystyn ajamaan hyvän kierroksen. Sellainen löytyi ja sain siinä myös imuapua, jonka ansiosta aikani parani entisestään. Olen kyllä erittäin tyytyväinen, samoin kuin koko tiimimme, huojentunut Marc VDS-kuljettaja selvitti.

Normaalista aikataulusta poikkeavan Qatarin osakilpailun erikoisuudet jatkuvat vielä tänään, kun kilpailujen warm upit ajetaan kisapäivän aamun sijasta vielä tämän illan aikana.

– Warm upissa testaamme vielä renkaita ja niiden kovuuden kestävyyttä. Luultavasti lähdemme kuitenkin huomiseen kisaan samoilla seoksilla, joita käytimme tämän päivän aika-ajossa.

Moto2-luokan kilpailu ajetaan sunnuntaina klo 20.20 Suomen aikaa.

Aiheeseen liittyen

  1. Kallio avasi kautensa 10. sijalla Qatarissa 10.4.2012
  2. Kallio esitti komean nousun Estorilin kisassa 7.5.2012
  3. Hurjassa vedossa ollut Kallio paalupaikalle 26.10.2013
  4. Niklas Ajo kadotti rytminsä Qatarissa 22.3.2011
  5. Mika Kallio yhdeksäs Barcelonassa ensimmäisen kierroksen kolarointien jälkeen 17.6.2013