/ @ Moottoriurheilu, Mopo

MopoGP, kuva Veikko Saxberg

Helsingin Moottoripyöräilijäkerho – HMPK ry järjestää 24.8.2013 perinteisen mopojen kestävyysajon – Helsinki MopoGP:n – Tattarisuon karting-radalla.

Kilpailu ajetaan endurancetyyppisenä 6 tunnin ajona, jossa kilpailuvälineinä ovat viritetyt mopot. Kussakin joukkueessa on 3-4 kuljettajaa, joiden kaikkien on ajettava kisan aikana. Kilpailijoilla on oltava voimassa oleva kilpailulisenssi.

Päivä alkaa harjoittelulla ja aika-ajoilla klo 9-11. Varsinainen kilpailu ajetaan klo 12-18. Palkintojenjako on klo 18.30.

Kalusto on monipuolista ja näyttävää: pienipyöräisistä ”monkeysta” lähes moottoripyörän näköisiin kilpamopoihin. Kilpailukäyttöön hyväksytään Suomen tieliikennerekisteriin hyväksytty ja tieliikennekäyttööntarkoitettu mopo. Mopon ei tarvitse olla tieliikennekäyttöisessä kunnossa kilpailuhetkellä, mutta mopon tulee täyttää yleiset SML:n (Suomen Moottoriliitto ry) turvallisuusmääräykset.

Yleisöllä on vapaa pääsy tapahtumaan. Alueella on myynnissä kahvia, virvokkeita, grillimakkaraa ja ranskalaisia. Kaikki portilta ilmaisen rannekkeen ottavat osallistuvat arvontaan, joka suoritetaan paikalla olevien kesken klo 15.00.

Helsingin Kaupungin Nuorisoasiainkeskus pitää Tattarisuon moottorihallin ovet avoinna klo 12-16. Yleisöllä on mahdollisuus tutustua Nuorten liikennekoulutusalueen monipuoliseen toimintaan.

mopogp.com

Aiheeseen liittyen

  1. Helsinki MopoGP ajetaan ensi lauantaina 22.8.2012
  2. Ranskan Izoird on King of Helsinki 5.2.2012
  3. Belgian Jurgen Wybo Helsinki Supercrossin avausvoittoon 4.2.2012
  4. Mopokortin voi suorittaa myös keskellä talvea – kartingradalla 20.11.2013
  5. Länsi-Suomen MP-messut hyvällä mallilla 15.1.2014