/ @ Moottoriurheilu

MopoGP, kuva Veikko Saxberg

Helsingin Moottoripyöräilijäkerho – HMPK ry järjestää 25.8.2012 perinteisen mopojen kestävyysajon – Helsinki MopoGP:n – Tattarisuon karting-radalla.

Kilpailu ajetaan endurancetyyppisenä 6 tunnin ajona, jossa kilpailuvälineinä ovat viritetyt mopot. Kussakin joukkueessa on 3-4 kuljettajaa, joiden kaikkien on ajettava kisan aikana. Kilpailijoilla on oltava voimassa oleva kilpailulisenssi.

Päivä alkaa harjoittelulla ja aika-ajoilla klo 9-11. Varsinainen kilpailu ajetaan klo 12-18. Palkintojenjako on klo 18.30

Kilpailijat edustavat eri ikäluokkia. Nuorimmat ovat 13-14 -vuotiaita vanhimpien lähestyessä eläkeikää. Kaikkia yhdistää peräänantamaton kilpailuhenki ja hyvät taustatiimit, joiden merkitys on menestykselle korvaamaton.

Kalusto on monipuolista ja näyttävää: pienipyöräisistä ”monkeysta” lähes moottoripyörän näköisiin kilpamopoihin. Kilpailukäyttöön hyväksytään Suomen tieliikennerekisteriin hyväksytty ja tieliikennekäyttöön tarkoitettu mopo. Mopon ei tarvitse olla tieliikennekäyttöisessä kunnossa kilpailuhetkellä, mutta mopon tulee täyttää yleiset SML:n (Suomen Moottoriliitto ry) turvallisuusmääräykset.

Tarkemmat säännöt, yhteystiedot, kuvia aiemmista kilpailuista ym. www.mopogp.com

Yleisöllä on vapaa pääsy tapahtumaan. Alueella on myynnissä kahvia, virvokkeita, grillimakkaraa ja ranskalaisia. Kaikki ilmaisen rannekkeen ottavat osallistuvat arvontaan, joka suoritetaan klo 15.00. Helsingin Kaupungin Nuorisoasiainkeskus pitää Tattarisuon moottorihallin ovet avoinna klo 12-16. Yleisöllä on mahdollisuus tutustua Nuorten liikennekoulutusalueen monipuoliseen toimintaan.

Aiheeseen liittyen

  1. Helsinki MopoGP:ssä kilpaillaan viritetyillä mopoilla 15.8.2013
  2. Ranskan Izoird on King of Helsinki 5.2.2012
  3. Supermoton SM-kilpailut lauantaina Hyvinkäällä 24.8.2012
  4. Belgian Jurgen Wybo Helsinki Supercrossin avausvoittoon 4.2.2012
  5. Päijänteen ympäriajo ensi viikonloppuna 21.3.2013