/ @ Moottoriurheilu, Tapahtuma

Helsinki_Supercross_2_2012

Ranskalainen Fabian Izoird oli vahvin kaksipäiväisessä Helsinki Supercrossissa, joka ajettiin perjantaina ja lauantaina Helsingin Messukeskuksessa. Izoird oli kumpanakin päivänä kolmas, mikä riitti yhteistulosten voittoon. Suomalaisista Joonas Heimonen selviytyi finaaliin perjantaina ja Niko Koskela lauantaina.

Lauantaina finaalin voitti ranskalainen Michael Musquin ennen saman maan Khounsith Vongsanaa. Ranskalaisten päivän kruunasi siis Fabian Izoird kolmospaikalla.

– Sain tiedon osallistua tähän Helsingin kisaan vasta keskiviikkona enkä ollut ajanut muutamaan viikkoon lainkaan. Siksi perjantain kilpailu meni minulla ajorytmiä hakiessa ja kaaduinkin finaalissa kerran ja olin vasta yhdeksäs, Musquin kertoi.

– Tänään lauantaina ajoni oli kuitenkin huomattavasti hienompaa, myös rata tuntui paremmalta. Olin finaalin startissa toisena ja uskoin voittoon. Noin erän puolivälissä Vongsana ajoi hieman mutkan linjan pitkäksi ja onnistuin ohittamaan hänet. Lopun ajoin varmasti voittoon.

Historian ensimmäisessä Helsingissä järjestetyssä sisämotocrosskilpailussa menivät sijoitukset kahden päivän aikana sen verran ristiin, että Izoirdin kaksi kolmossijaa riittivät yhteistulosten voittoon ja ”King of Helsinki” -titteliin. Musquin oli toinen ja Ranskan Florent Richier kolmas. Perjantaina voittanut belgialainen Jurgen Wybo ei selviytynyt lauantaina finaaliin.

– Olen todella onnellinen tästä voitosta. En saanut hyvää starttia ja olin alussa kuudentena. Ajoin kuitenkin hyvällä rytmillä ja pystyin ohittamaan muita tiukassa kisassa. Finaaliin lähtiessäni tiesin, mitä tarvitsen voittaakseni yhteistuloksen, ja siinä myös onnistuin, Izoird riemuitsi.

Lauantain finaaliin ainoana suomalaisena tiensä selvittänyt, Kimi Räikkösen Ice1Racing-tiimin Niko Koskela oli mukana finaalin avauskierroksen neljän kuljettajan kolarissa ja hän joutui keskeyttämään. Villin kortin perjantain finaaliin saanut Joonas Heimonen ajoi perjantaina kuudenneksi, muttei selviytynyt lauantaina finaaliin.

Epävirallisen Pohjoismaiden supercross-sarjan kaksi seuraavaa osakilpailua ajetaan ensi viikonloppuna Tanskan Herningissä.

Aiheeseen liittyen

  1. Belgian Jurgen Wybo Helsinki Supercrossin avausvoittoon 4.2.2012
  2. Kullas suvereeni supercrossin SM-avauksessa 8.5.2011
  3. Kääpä Turun megapäivän yllättäjä 17.6.2012
  4. Antti Pyrhöselle heltisi kymmenes sija Hollannista 20.3.2012
  5. Suomen endurotähdet kohtaavat MP12 moottoripyöränäyttelyssä 22.1.2012