/ @ Moottoriurheilu, Tapahtuma

Helsinki_Supercross_2012

Helsingin Messukeskuksessa nähdään 2.-5. helmikuuta järjestettävän MP 12 Moottoripyöränäyttelyn yhteydessä kansainvälistä supercrossia sekä näyttävää extreme-enduroa.

Supercrossrata on perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina KTM Enduro cross -kilpailun tapahtuma-areenana, ja luvassa on suomalaisten endurohuippujen kohtaaminen.

Helsingin KTM Enduro crossissa ajetaan enduropyörillä supercrossradasta muokatulla radalla, johon tuovat haasteita monimuotoiset esteet tukeista ja autonrenkaista lähtien.

Kuljettajat ajavat kolmena kilpailupäivänä kaksi lähtöä kelloa vastaan ja yrittävät selvittää motocross-, enduro- ja trial-elementtejä yhdistävästä radasta mahdollisimman nopeasti.

Helsingin tapahtuman kirkkain tähti on enduron viime vuoden MM-pronssimitalisti Matti Seistola. Häntä lähtevät haastamaan muun muassa viime vuonna Seistolan tavoin Suomelle maajoukkueiden MM-kultaa ajaneet Jari Mattila ja Valtteri Salonen.

Radan haasteita taittamassa on myös täksi kaudeksi tehdassopimuksen MM-sarjaan allekirjoittanut Antti Hellsten. Mielenkiintoista on myös nähdä nelinkertaisen trialin Suomen mestarin, Henri Himmasen, otteet enduropyörän selässä. Unohtaa ei sovi myöskään endurossa Suomen legendaarisimman kilpailun, Päijänteen ympäriajon viime vuonna voittanutta Oskari Kantosta.

– On todella hienoa, että Suomessa järjestetään nyt ensimmäistä kertaa tämänlainen kilpailu. Etelä-Euroopassa halliendurokilpailut ovat todella suosittuja ja niitä seuraa paikan päällä tuhansia katsojia. Olen itsekin ajanut muutaman hallikisan ja pidän niistä, Seistola kertoo.

– On mahtavaa päästä kokemaan laji Suomen pääkaupungissa, ja vieläpä sisätiloissa. Luvassa on kovaa kisaa, hyvännäköisiä suorituksia, ja melko varmasti vaikeiden esteiden takia myös koheltamista. Uskon, että yleisökin pitää näkemästään.

KTM Enduro cross ajetaan MP 12 Moottoripyöränäyttelyssä perjantaina 3.2. kello 12:00 ja 15:00, lauantaina 4.2. kello 11:00 ja 14:00, sekä sunnuntaina 5.2. kello 11:30 ja 14:30.
KTM Enduro cross -lähtöluettelo:

Matti Seistola
Mika Tamminen
Valtteri Salonen
Jari Mattila
Antti Hellsten
Oskari Kantonen
Lauri Pohjonen
Roni Nikander
Henri Himmanen

MP messut 2012
Moottoripyörämessut Motot.net tietopankissa

Aiheeseen liittyen

  1. Länsi-Suomen MP-messut valmiina pärähtämään käyntiin 6.2.2014
  2. Suomen MM-enduro käynnistyi 1.9.2012
  3. Belgian Jurgen Wybo Helsinki Supercrossin avausvoittoon 4.2.2012
  4. Tarkkalasta enduron avoimen luokan Suomen mestari 15.10.2012
  5. MP-Racing juhlii 110-vuotiasta Husqvarnaa 11.9.2013