/ @ Moottoriurheilu

Marko_Tarkkala_2_2011

Marko Tarkkala päätti kautensa kotimaisilla enduropoluilla vakuuttavasti: viides voitto kruunautui avoimen luokan suomenmestaruuteen kotikilpailussa Riihimäellä. Tarkkalan takana toiseksi ajoi Toni Eriksson ja kolmanneksi SM-hopeaa saavuttanut Tuusulan moottorikerhon Jari Mattila. Avoimen luokan SM-pronssi meni ME-Racingin Oskari Kantoselle.

Tarkkalalle suomenmestaruus oli vasta pitkän ammattilaisuran kolmas.

-Joka vuosi minulta on jäänyt osa SM-kilpailuista ajamatta, tänä vuonna viisi voittoa riitti takamaan tarpeeksi pisteitä kultaiseen mitaliin. Voittaminen on tietenkin aina tavoitteeni, ja arvokisamitali lämmittää aina. Karhissa oli hienoa ajaa, sillä katsojia oli ihan kivasti paikalla ja reitti oli mielestäni erittäin onnistunut huomioon ottaen viime viikkojen runsaat sateet. Omaan ajosuoritukseeni en ollut ihan sataprosenttisen tyytyväinen mutta onneksi se riitti voittoon, loppilainen kertoo.

Marko Tarkkalalle nyt voitettu SM-kulta oli merkityksellinen myös uuden pyörämerkin vuoksi: -Beta on tunnetumpi merkki trialista, mutta nyt on toteen näytetty että se on kilpailukykyinen pyörä myös endurossa. Pyörä on toiminut kuin kello eikä ole vaatinut enempää kuin normaalit huoltotoimenpiteet, Tarkkala kehuu työvälinettään.

Remes yleiskilpailun nopein

Yleiskilpailun vauhdikkain oli Eero Remes, joka ylsi ainoastaan neljällä ajamallaan osakilpailulla 250-nelitahtiluokan SM-pronssille. SM-hopean nappasi Kuhmoisten moottorikerhon Lauri Pohjonen, Nummelan moottorikerhon Roni Nikanderin varmistettua SM-kultansa jo edellisessä osakilpailussa.

Riihimäen moottoripyöräkerho Kahvakopla ry niitti menestystä myös 125-tahtiluokassa, jossa Mika Kaseva korjasi SM-pronssia ajettuaan kotikilpailussa toiseksi. Kasevan edelle ehti Hyvinkään moottorikerhon Aleksi Jukola, joka pokkasi näin ollen myös SM-hopeaa. SM-kulta oli ratkennut jo edellisessä osakilpailussa Nummelan moottorikerhon Roni Nikanderille.

Enduron SM-sarja jää neljän kuukauden mittaiselle tauolle ennen kuin uusi kausi polkaistaan helmikuussa käyntiin Kangasalla.

Aiheeseen liittyen

  1. Nikander Tohmajärvi Enduron nopein 1.9.2013
  2. Mats Järf on jääspeedwayn Suomen mestari 17.2.2013
  3. Marko Tarkkala hallitsi SM-enduroa Riihimäellä 30.5.2011
  4. Tarkkala enduron MM-sarjan 3-luokkaan 3.12.2010
  5. Marko Tarkkalalle kohtuullinen kauden avaus 26.3.2012