/ @ Moottoriurheilu, Tapahtuma

Helsinki_Supercross_2_2012

Belgialainen Jurgen Wybo ajoi voittoon myöhään perjantai-iltana käydyssä, historian ensimmäisessä Helsingissä järjestetyssä motocrossin sisähallikilpailussa, Helsinki Supercrossissa.

Ulkomaalaiset juhlivat Helsingin Messukeskuksessa ajetussa kilpailussa muutenkin, sillä kaksi muuta palkintosijaa täytettiin ranskalaisvoimin. Paras suomalainen oli ainoana finaalissa ajanut Joonas Heimonen, joka sijoittui kuudenneksi.

Wybon voitto ei ollut itsestään selvää, sillä hän nousi kärkipaikalle vasta toiseksi viimeisellä kierroksella. Alkutahdit kilpailuun löi ranskalainen Florent Richier, joka kuitenkin menetti kärkipaikkansa ajovirheen seurauksena. Richier ajoi lopulta toiseksi ennen maanmiestään Fabian Izoirdia.

– Minulla oli koko päivän mahtava fiilis. Olen tottunut ajamaan tätä rataa vastaavilla, pehmeillä radoilla. Jos rata olisi ollut kovapintainen kuten supercrossissa yleensä, en usko, että olisin pysynyt ranskalaisten vauhdissa, Wybo kertoi.

– Lisäksi minulla oli onnea finaalissa, koska Richier teki selvän virheen hyppyrissä ja minä pääsin hyppäämään hänestä ohi. Tunsin paineita ajaessani viimeisen kierroksen kärjessä, mutta onneksi pystyin pitämään paikkani. Tavoitteeni on voittaa myös lauantaina.

Finaali oli lähellä jäädä vaille kotimaista edustajaa, kun yksikään suomalaiskuljettaja ei lunastanut jatkopaikkaa illan karsinnoista. Joonas Heimonen pääsi kuitenkin finaaliin niin sanottuna villin kortin kuljettajana. Finaalissa Heimonen ylitti odotukset ja ajoi 14 kuljettajan joukossa hienosti kuudenneksi.

Kimi Räikkösen Ice1Racing-tiimin kuljettajien päivä ei sujunut valoisasti. Junioritiimin Teemu Lehtinen sekä Niko Koskela karsiutuivat finaalista ja päätiimin oman semifinaalieränsä voittanut australialainen Dean Ferris joutui keskeyttämään finaalin.

Helsinki supercrossin toinen osakilpailu ajetaan lauantaina, jolloin tapahtuman avajaiset järjestetään kello 18:00. Illan finaali ajetaan kello 21:30.

Aiheeseen liittyen

  1. Ranskan Izoird on King of Helsinki 5.2.2012
  2. Kullas suvereeni supercrossin SM-avauksessa 8.5.2011
  3. Antti Pyrhöselle supercrossin Suomen mestaruus – Lahden suurhallin voitto lipsahti käsistä 29.10.2011
  4. MP 12 Moottoripyöränäyttely tuo supercrossin Helsinkiin 5.10.2011
  5. Helsinki MopoGP:ssä kilpaillaan viritetyillä mopoilla 15.8.2013