/ @ Moottoriurheilu

Antti_Pyrhonen_3_2011

Antti Pyrhönen on tehnyt väkevän paluun motocrossin huipulle. Pyrhönen varmisti viikko sitten Lahden Suurhallissa ajetussa kauden kahdessa viimeisessä supercossin SM-osakilpailussa ylivoimaisen Suomen mestaruuden, oltuaan perjantai-iltana kolmas ja lauantaina neljäs.

Pyrhösellä oli lauantai-iltana voiton avaimet kädessään otettuaan todellisen salamastartin finaalissa ja johdettuaan sitä erän puolivälin tietämille. mutta sitten hyvinkääläiskonkari kellahti nurin ja voitto lipui ohi suun.

– Lauantain finaalissa startti onnistui aivan nappiin ja ajo kulki todella hyvin, mutta sitten erän puolivälissä pyörän etupää pomppasi alta eräässä oikealle kääntyvässä kurvissa ja nurin mentiin. Harmittaa todella paljon. Uskon, että ilman nurinajoa olisin voittanut ehdottomasti. Olisi ollut upeaa voittaa mahtavan kotiyleisön edessä hienosti järjestetty kisa, mutta nyt kävi näin, puisteli Pyrhönen harmistuneena päätään finaalin jälkeen, sijoituttuaan kuitenkin finaalin neljänneksi.

Perjantaina finaalin voittoon ajoi Ruotsin Tom Söderström. Lauantaina nopein oli puolestaan USA:n supercrosstaituri Weston Peick.

Lohtua Pyrhösen lauantai-illan finaalin pyllähdykseen toi kuitenkin uran viides Suomen mestaruus ja ennen kaikkea paluu hipulle vaikean loukkaantumisen aiheuttaman välivuoden jälkeen.

– Itse arvostan eniten sitä, että olen pystynyt palaamaan takaisin huipulle välivuoden jälkeen. Sen eteen olen tehnyt uskomattoman määrän työtä ja se on ottanut välillä koville, mutta olen tehnyt sen. Olin tällä kaudella MX3-luokan MM-sarjan loppupisteissä neljäs, sitten ajoimme poikien kanssa kerhojoukkueiden Suomen mestaruuden Hyvinkäälle ja nyt tuli tämä supercrossin Suomen mestaruus. Olen erittäin tyytyväinen kauden kokonaissaldoon ja haluankin kiittää kaikkia niitä jotka ovat tukeneet minua erityisesti tällä kaudella, sanoo Pyrhönen.

Supercrossin SM-pisteissä Pyrhösen voitto oli murskaava. Hän keräsi yhteensä 105 pistettä. Hopeaa ottanut Helsingin Ludde Söderberg jäin Pyrhösestä lopulta (78pist) 27 pistettä. Pronssia meni Tampereen Teemu Lehtiselle (69pist).

Aiheeseen liittyen

  1. Antti Pyrhöselle heltisi kymmenes sija Hollannista 20.3.2012
  2. Kullas suvereeni supercrossin SM-avauksessa 8.5.2011
  3. Antti Pyrhönen Bulgarian MM-kisan kuudes 25.4.2011
  4. Antti Pyrhönen Hollannin MM-avauksen viides 10.4.2012
  5. Antti Pyrhönen lopettaa motocrossuransa 13.9.2012