/ @ Moottoriurheilu

Antti_Pyrhonen_2012

Antti Pyrhönen aloitti motocrossin MX3-luokan MM-kauden mainiosti Hollannin Valkenswaardin upottavalla hiekkaradalla. Ensimmäisessä erässä Pyrhönen ajoi koko erän ajan neljäntenä ja oli samalla sijalla myös ruutulipulla. Toisessa erässä hyvinkääläinen kaatui lähdön jälkeen toiseen kurviin ja jäi koko joukon viimeiseksi. Nurinajosta sisuuntunut hyvinkääläinen aloitti hurjan takaa-ajon ja puristi itsensä lopulta kahdeksanneksi. Pyrhönen nappasi MM-avauksesta viidenneksi parhaimmat MM-pisteet.

– Ensimmäisessä erässä otin startit nimiini ja menin heti kärkeen. Martens, Wouts ja Kromfort olivat nyt kuitenkin hieman nopeampia ja menivät ohi. Itselläni puutuivat kädet erän puolivälissä ja päätin ajaa vain järkevän ajon ja ottaa neljännen sijan, joka oli tarjolla.

– Toisessa erässä epäonnistuin startissa ja tuli puskettua hieman liian kovalla riskillä toiseen kurviin ja siihen nurin. Pääsin tasan viimeisenä matkaan, mutta puristin sen minkä miehestä ja pyörästä lähti. Toisen erän kirous oli kamala rankkasade, joka alkoi juuri ennen erää. Rata muuttui aivan kamalaksi ja oli yksi pahimmista missä olen kilpaa ajanut, kertaa Pyrhönen päivän tapahtumia.

Pyrhösen AP24RACING tiimissä ajava suomalaisnuorukainen Ludde Söderberg oli ensimmäisessä erässä nousemassa jo hätyyttelemään kymmenen kärkeä, kunnes kaatui rajusti ja putosi monta sijaa. Erän lopussa hän nousi lopulta sijalle 14. Muista suomalaisista ensimmäisessä erässä pisteille ajoivat myös Marko Kovalainen ja Toni Eriksson. Kovalainen oli sijalla 17 ja Eriksson pykälää huonommin.

Toisessa erässä Eriksson ajoi 16:s ja nappasi näin viisi MM-pistettä lisää. Kovalainen ja Söderberg joutuivat keskeyttämään erän jo aivan alussa.

MM-pisteissä johdossa on Belgian Kevin Wouts 47 pisteellään. Pyrhösellä on koossa 31 pistettä ja hän on pistetaulukossa viidentenä.

– Parempaankin olivat eväät, mutta nyt oli saldo tämä. Oli rankka viikonloppu. Onneksi sentään molemmista eristä tuli pisteitä, joten tästä on hyvä jatkaa ensi viikonlopun Ranskan MM-osakilpailuun. Täytyy muistaa, että kausi on pitkä ja kauden viimeisen MM-erän jälkeen ynnätään pisteet yhteen, miettii Pyrhönen.

MX2-luokassa Harri Kullas lähti kisaan hieman toipilaana eikä pystynyt aivan parhaimpaansa. Ensimmäisessä erässä hän oli 16:s. ja toisessa erässä Kullas puristi itsensä sijalle 11. MX2-luokan valtias oli Hollannin Jeffrey Herling, joka voitti molemmat erät.

MX1-luokassa Italian Antonio Cairoli hallitsi molempia eriä ja korjasi maksimipotin kahdella erävoitollaan. Suomalaiskuljettajat eivät yltäneet MM-pisteille. Santtu Tiainen oli erissä sijoilla 25. ja 24. Niko Koskela oli puolestaan molemmissa erissä sijalla 26.

Aiheeseen liittyen

  1. Antti Pyrhönen puristi kuudenneksi Bulgariassa 15.5.2012
  2. Antti Pyrhönen viides Slovakiassa Starttipuomi kellisti hyvinkääläisen 27.6.2011
  3. Antti Pyrhönen nousi MM-pisteissä toiseksi 18.4.2012
  4. Antti Pyrhönen Bulgarian MM-kisan kuudes 25.4.2011
  5. Antti Pyrhösellä kelpo kauden avaus Hollannissa 5.3.2012