/ @ Moottoriurheilu

Antti_Pyrhonen_2_2012

Antti Pyrhönen pystyi hieman vajaakuntoisenakin flunssan jälkeen puristamaan kohtuullisen hyvät eräsijat motocrossin MX3-luokan kauden kolmannessa MM-osakilpailussa Bulgarian Troyanissa. Ensimmäisessä erässä Pyrhönen oli kuudes ja toisessa heltisi viides sija. Päivän yhteistuloksissa hyvinkääläinen oli kuudenneksi ahnein pisteiden kerääjä.

Päivä Troyanin savipintaisella radalla oli Pyrhöselle haastava. Vajaa viikko sitten vihdoin taipunut flunssa oli vienyt parhaat voimat miehestä ja erät olivat tuskaiset.

– Varsinkin ensimmäisessä erässä voimat loppuivat todella nopealla ja vaikealla radalla. Kun starttikaan ei osunut aivan nappiin, niin sijoitusten nostaminen oli vaikeaa. Toisessa erässä ajo sujui hieman paremmin, mutta täysillä sai tehdä töitä, että sai edes nämä sijat. Itse ajaminen kyllä sujuu, mutta voimat alkoi molempien erien puolivälissä loppua, kertoo Pyrhönen.

Ensimmäisen erän voittoon tyylitteli Slovenian Gercar Klemen. Klemenin maanmies Matevz Irt otti kakkossijan ja Itävallan Michael Staufer oli kolmas. Erässä kuudenneksi ajaneen Pyrhösen tiimissä ajava Ludde Söderberg nappasi mukavat pisteet, oltuaan kymmenes, joka on hänen paras sijoituksensa tähän mennessä. Marko Kovalainen ajoi sijalle 14. ja Riku Rouhiainen sijalle 16.

Toisessa erässä kiireisin mies oli Tsekki Martin Michek. Itävallan Andreas Schmidinger oli nyt erän kakkonen ja Hollannin Klein Kromhof kolmas. Viidenneksi ajanut Pyrhönen kävi tiukkaa kisaa kolmen muun kuljettajan kanssa ja kolmas sijakin oli haarukassa, mutta voimat loppuivat hieman kesken.

– Yritin puristaa sen minkä pystyin, mutta ohittaminen oli radalla todella vaikeaa, kun rataan muodostui oikeastaan vain yksi ajolinja. Lisäksi erittäin kovia mutapaakkuja lensi käsiin edellä ajavasta pyörästä niin, että kädet ovat aivan verillä, tuskailee Pyrhönen.

Pyrhösen lisäksi myös muut suomalaiset kasvattivat pistetiliään. Söderberg oli nyt 11:s. Kovalainen paransi ensimmäisen erän sijoitustaan pykälällä ja oli sijalla 13. Rouhiainen oli nyt sijalla 17.

MM-pistetilanne sarjassa on tiukka. MM-johdossa on Walkner 95 pisteellään. Hänen maanmies Schmidinger on toisena ja hänellä pistetä koossa 88. Pyrhönen kyttää tiukasti kolmantena, vain pisteen päässä kakkossijasta (87p.).

MX3-luokan MM-sarjaa jatkuu ensi viikonloppuna Italian Arco di Trentossa, Gardajärven liepeillä Pohjois-Italiassa.

Aiheeseen liittyen

  1. Antti Pyrhönen nousi MM-pisteissä toiseksi 18.4.2012
  2. Antti Pyrhönen Hollannin MM-avauksen viides 10.4.2012
  3. Antti Pyrhönen viides Slovakiassa Starttipuomi kellisti hyvinkääläisen 27.6.2011
  4. Antti Pyrhönen Bulgarian MM-kisan kuudes 25.4.2011
  5. Antti Pyrhönen neljäs Slovakian helteessä 1.7.2012