/ @ Moottoriurheilu

Antti_Pyrhonen_3_2011

Hyvinkään Antti Pyrhönen ajoi Slovakiassa ajetussa motocrossin MX3-luokan kauden viidennessä MM-osakilpailussa eräsijat kahdeksan ja neljä, jotka oikeuttivat päivän yhteistulosten viidenteen sijaa.

Ensimmäisessä erässä Pyrhönen tarttui kiinni starttipuomiin ja jäi 40-päisen ajajajoukon joukon hännille. Raivoisa ajo erittäin nopealla Senkvicen radalla tuotti lopulta kahdeksannen sijan. Ensimmäisen erän voittoon tyylitteli Ranskan Milko Potisek. Sveitsin Julien Bill oli erän kakkonen hävittyään erävoiton vain sekunnilla. Tsekin Martin Michek oli erän kolmas.

Hyvinkään Marko Kovalainen kiri erässä sijalle 13. ja Heinolan Riku Rouhiainen napapsi viimeisen jaossa olleen pisteen 20. sijallaan.

– Starttipuomi nytkähti ja minä tietysti starttasin heti, mutta puomi ei kaatunutkaan ja niinpä jäin kiinni puomiin. Ennen kuin sain pyöräni puomista irti, oli kaikki muut jo menneet. Ei auttanut muu kuin lähteä kovaan takaa-ajoon. Kivikovalla ja erittäin nopealla radalla kaikki ajavat todella kovaa ja ohittaminen on erittäin vaikeaa. Kahdeksatta sijaa korkeammalle ei ollut mahdollisuuksia. Harmitta todella paljon, puhisi Pyrhönen erän jälkeen.

Toinen erä sujui Pyrhöseltä jo paremmin, vaikka startti ei onnistunutkaan nappiin.

– Olin ensimmäisen kierroksen alkaessa kuudentena ja siitä oli taas punnerrettava ylöspäin. Sai tehdä hartiavoimin töitä, että sai poimittua siitä muutaman kaverin. Neljäs sija ei tyydytä, mutta kärkikolmikko meni vain niin julmetun kovaa ja vaikka itsellänikin ajo kulki hyvin, ei korkeammalle ollut nyt mahdollisuuksia. Startit on saatava onnistumaan paremmin ja sen eteen on taas tehtävä töitä, kertoi Pyrhönen.

Toisen erän voittoon ajoi MM-sarjaa johtava Bill, Michekin ajaessa kakkoseksi ja Slovakian Martin Kohun ajettua kolmanneksi. Ensimmäisen erän voittanut Potisek oli toisen erän epäonninen ja hän oli lopulta kahdeksas. MM-pisteissä Pyrhönen pystyi ensimmäisen erän epäonnesta huolimatta pitämään sarjan neljännen sijan. Matkaa kolmantena olevaan Michekiin on nyt 25 pistettä. Sarjaa johtavalla Billillä on koossa jo 212 pistettä ja kakkosena olevalla Potisekilla 184 pistettä.

Kovalainen ajoi ensimmäisen erän toisinnon ja oli jälleen 13:s. Rouhiainen oli nyt sijalla 19. MX34-luokan MM-sarja jatkuu kahden viikon kuluttua Ukrainassa, joka on sarjan kaikille kuljettajille uusi kilpailupaikka. Ukrainassa ei ole koskaan aiemmin ajettu MM-tason motocrossia.

– Ukrainan matkasta saattaa tulla mielenkiintoinen reissu. Varikkopuheissa povaillaan ongelmia tullissa, mutta katsotaan miten homma hoituu, naurahtaa ensimmäistä kertaa Ukrainaan matkaava Pyrhönen.

Aiheeseen liittyen

  1. Antti Pyrhönen Hollannin MM-avauksen viides 10.4.2012
  2. Antti Pyrhönen Bulgarian MM-kisan kuudes 25.4.2011
  3. Antti Pyrhönen nousi MM-pisteissä toiseksi 18.4.2012
  4. Antti Pyrhönen puristi kuudenneksi Bulgariassa 15.5.2012
  5. Antti Pyrhönen yhdeksäs Hollannissa 15.3.2011