/ @ Moottoriurheilu

Antti Pyrhönen 2011

Antti Pyrhösen Euroopan puolen avaus, sitten 2009 syksyn pahan loukkaantumisen, tuotti kokonaistulosten yhdeksännen sijan motocrossin Hollannin mestaruussarjan MX1-luokan osakilpailussa Gemertissä.
Ensimmäisessä erässä Pyrhönen ajoi kymmenenneksi ja toisessa erässä heltisi 12:s sija.

– Päivän tulokseen olen tyytyväinen, vaikka äkkiseltään voisi kuvitella, että sijat 10. ja 12. eivät tyydyttäisi kilpaurheilijaa. Täytyy kuitenkin muistaa, että tämä oli ensimmäinen todella kovatasoinen kisani puoleentoista vuoteen.

– Kyllä oli puntissa hieman ylimääräistä vipinää, kun asetuin ensimmäisen erän starttiin. Matka tähän starttiin Italian joukkue MM-kisan (4.10.2009) loukkaantumisen jälkeen on ollut pitkä ja raskas, niin henkisesti kuin fyysisestikin.

– Nyt olen kuitenkin tyytyväinen, että pystyin ajamaan kaksi ehjää erää varsin kohtuullisilla sijoilla. Gemertissä on helppo tehdä pahojakin virheitä yliyrittämisellä, mutta niihin en sortunut. Paljon on vielä parannettavaa monissa osa-alueissa, kuten starteissa, ajamisessa ja pyörän säädöissä, mutta tästä on hyvä lähteä eteenpäin. Ensi viikonlopun Hollannin mestaruussarjan kisaan Halleen on jo huomattavasti helpompi lähteä, kertoo Pyrhönen tunnelmistaan.

Gemertin kisan molempien erien voittoon ajoi Belgian Ken de Dycker. Ensimmäisessä erässä toiseksi ajoi Belgian Kevin Strijbos ja kolmanneksi Hollannin Bas Verhoeven. Toisessa erässä kakkoseksi ajoi Belgian Steve Ramon ja kolmanneksi hänen maanmies Yentel Martens.

Marko Kovalainen jätti kisan väliin, eikä ollut kisapaikalla.

MX2-luokassa Harri Kullas ajoi erävoiton ja kolmossijan ja voitti kisan totaalin. Eeli takatalo karsiutui kisasta.

Aiheeseen liittyen

  1. Antti Pyrhönen yhdeksäs Hollannissa 12.3.2012
  2. Antti Pyrhösellä kelpo kauden avaus Hollannissa 5.3.2012
  3. Antti Pyrhönen Hollannin MM-avauksen viides 10.4.2012
  4. Antti Pyrhönen nousi MM-pisteissä toiseksi 18.4.2012
  5. Antti Pyrhönen neljäs Slovakian helteessä 1.7.2012