/ @ Moottoriurheilu

Antti_Pyrhonen_2_2011

Antti Pyrhönen avasi uuden motocrosskauden kelpotuloksella Hollannin Ossissa ajetussa Hollannin mestaruussarjan osakilpailussa. Pyrhönen ajoi nimimiehiä vilisevässä seurassa MX1-luokassa molemmissa erissä kymmenenneksi. Syystäkin hyvinkääläinen oli kauden avaukseensa tyytyväinen.

– Varsinkin ensimmäisessä erässä kädet hieman puutuivat varsinkin erän alussa, joka taita olla aika normaali juttu varsinkin kauden avauksessa. Erä sujui kuitenkin hyvin ja pystyin koko ajan taistelemaan kovia nimimiehiä vastaan.

– Toisessa erässä ajo sujui niin kauan hyvin, kunnes alkoi satamaan ja jouduin heittämään reilun parinkymmenen minuutin ajon jälkeen ajolasit pois, kun ne muurautuivat umpeen. Sen jälkeen ajo oli aika vaikeaa ja eroa edellä ajaviin pääsi venähtämään. Pystyin kuitenkin pitämään sijan maaliin asti. Edelle ei mahtunut yhtään hutiukkoa. Myös startit onnistuivat hyvin molemmissa erissä ja se on aina hyvä juttu, naurahtaa tyytyväinen Pyrhönen.

Pyrhösen AP24Racing tiimissä ajava Ludde Söderberg ajoi myös ehjät erät ja oli ensimmäisessä erässä sijalla 18 ja toisessa pykälää paremmin 17:s. Pyrhönen oli suojattinsa suoritukseen tyytyväinen.

– Luddelle oli tärkeää saada ehjät erät alle kauden avauksessa ja sen hän myös teki. Ihan hyvä avaus häneltä.

MX1-luokan ensimmäisen erän voittoon ajoi Venäjän Evgeny Bobryshev, Belgian Ken de Dycker oli erän kakkonen ja hänen maanmies Kevin Strijbos kolmas. Toisessa erässä Strijbos nappasi voiton. Bobryshev oli nyt toinen ja de Dycker kolmas.

Hyvä kauden avaus oli MX3-luokan MM-sarjaan valmistautuvalle Pyrhöselle oli mannaa.

– Kauden avaus jännittää aina hieman ja kun avauskissassa onnistuu, on se aina positiivinen startti uudelle kaudelle. Ajan ennen MM-sarjan alkua vielä pari Hollannin mestaruussarjan osakilpailua. Nyt myös keskitymme yhä enemmän pyörän hienosäätön ennen MM-sarjan alkua (9.4.), jolloin kaiken pitää olla valmiina, kertoo Pyrhönen.

Kisassa oli mukana myös Ice1Racingin Santtu Tiainen, mutta hänen pyöränsä tekniikka petti ensimmäisessä erässä ja myös toinen erä jäi ajamatta. Marko Kovalainen ajoi ensimmäisessä erässä maaliin hieman Söderbergin jälkeen. Toisen erän Kovalainen keskeytti.

Aiheeseen liittyen

  1. Antti Pyrhönen yhdeksäs Hollannissa 15.3.2011
  2. Antti Pyrhönen yhdeksäs Hollannissa 12.3.2012
  3. Antti Pyrhönen Hollannin MM-avauksen viides 10.4.2012
  4. Antti Pyrhönen nousi MM-pisteissä toiseksi 18.4.2012
  5. Antti Pyrhönen puristi kuudenneksi Bulgariassa 15.5.2012