/ @ Mopo

talvi_joulukalenteri_2012

Movia ja Helsingin Kart`in Club aloittivat ympärivuotisen mopo-opetuksen Koskelassa Kart`in Clubin tiloissa ja yleisen liikenteen seassa kartingradan lähistöllä.

– Mopo-korttia ei ole voinut saada aiemmin talvisin, sillä mopojen käsittelykokeita ei ole voitu järjestää lumisilla kentillä. Nyt käynnistyvä konsepti tuo asiaan muutoksen ja mopo-korttien ajaminen on jatkossa mahdollista pääkaupunkiseudulla myös talvella, kertoo Movian toimitusjohtaja Mari Tikkanen. – Sisätilat tarjoavat hyvän, mutta myös mielenkiintoisen paikan opetella mopon käsittelyä, Tikkanen jatkaa.

Talviajan mopokurssit myydään pakettina, jossa oppilaalla on mahdollista saada mopokortti käteensä jopa kahdessa viikossa. Tutkintojen vastaanottaja on paikalla Kart’in Clubilla, joten käsittelykoe voidaan järjestää myös sisätiloissa.

– Meillä on mahdollisuus ajattaa talven aikana loka-maaliskuussa sisätiloissa miltei 450 mopokorttia, toimitusjohtaja Tikkanen kertoo.

Mopokortin teoriaopetukseen kuuluu kuusi tuntia, joiden aikana perehdytään mopon turvalliseen kuljettamiseen, mopoilijana käyttäytymiseen, muun liikenteen huomioimiseen sekä varusteiden tarpeellisuuteen. Vähintään kolmen tunnin ajo-opetuksessa harjoitellaan mopon käsittelyä, kuten tasapainon hallintaa, ohjaamista kaarteissa sekä tehokasta jarruttamista. Käsittelykokeessa testataan taitoja hidasajoon, kaarreajoon sekä jarrutukseen.

(Movia)

Aiheeseen liittyen

  1. Opetusluvalla mopokortin hankkineet turvallisuustietoisempia 18.3.2013
  2. Mopokorttiuudistusta edelsi tutkintoryntäys 16.6.2011
  3. Trafi varoittaa: Viritetty mopo on turvallisuusriski 29.4.2011
  4. Mopoilu tehotarkkailussa tällä viikolla 4.5.2015
  5. Superenduron MM-kisat Helsinkiin 11.6.2014