/ @ Liikenne, Mopo

Mopo_2011

Hyväksyttyjä mopokorttitutkintoja suoritettiin toukokuun loppuun mennessä tänä vuonna noin 19 700, kun vastaavana aikana viime vuonna niitä suoritettiin vajaat 11 400 selviää Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin tilastoista. Jos mopokortin ja traktorikortin yhdistelmät lasketaan mukaan, niin hyväksyttyjä tutkintoja suoritettiin 24 000. Kasvua viime vuoden vastaavaan aikaan oli 62,5 %.

Mopokortin suorittaneissa oli hieman aikaisempia vuosia enemmän 16-vuotiaita. Kun aikaisempina vuosina heidän osuutensa on ollut noin 24 %, niin nyt se oli 30 %. 17-vuotiaidenkin osuus kasvoi, mutta vain vähän.

Koko viime vuoden aikana mopokortteja suoritettiin 30 300 ja mopo- ja traktorikortteja vajaat 8 200.

Tutkintoasemilla ruuhkaa toukokuussa

Mopo- tai mopo- ja traktorikortin tutkintokertoja on tämän vuoden aikana ollut yli 43 000, kun viime vuoden alkukuukausina niitä oli lähes 20 000 vähemmän. Kuljettajantutkinnon vastaanottajilla olikin keväällä kiire, sillä pelkästään toukokuussa tutkintokertoja oli 24 000.

– Vaikuttaa siltä, että mopokorttia ollaan tultu yrittämään osin melko kylmiltään, sillä hylättyjen tutkintojen osuus kaikista tutkintokerroista on ollut suurempi kuin aikaisempina vuosina, toteaa Trafin kuljettajantutkintojen ylitarkastaja Elina Uusitalo.

Mopokortin vaatimukset muuttuivat kesäkuun alussa
Kesäkuun alusta lähtien mopokortin vaatimukset tiukkenivat ja kortin saamiseksi tarvitsee sekä teoria- että ajo-opetusta. Mopon kuljettajantutkinto sisältää teoriakokeen lisäksi käsittelykokeen, mopo-autolla puolestaan ajokokeen.

Aiheeseen liittyen

  1. Mopokortti 15 vuotta 9.7.2015
  2. Mopokortin voi suorittaa myös keskellä talvea – kartingradalla 20.11.2013
  3. Trafi varoittaa: Viritetty mopo on turvallisuusriski 29.4.2011
  4. Opetusluvalla mopokortin hankkineet turvallisuustietoisempia 18.3.2013
  5. Mopo-onnettomuuksien määrä kasvanut – liikennekasvatukselta kaivataan apua 19.4.2012