/ @ Moottoriurheilu

harri_kullas_2_2013

Hollannin Jeffrey Herlings kipusi jälleen kahdesti palkintopallin korkeimmalle korokkeelle motocrossin MM-sarjan palatessa takaisin Eurooppaan kauden kahdeksannessa osakilpailussa. Suomen Harri Kullaksen viikonloppu sai ikävän käänteen lauantain hyvin sujuneiden aika-ajojen jälkeen, kun lähdön tuomarilinja oli lainattu nurmikentiltä.

– Eilen aika-ajosijoitustani tiputettiin kymmenellä sijalla, kun ratatuomarin mukaan en noudattanut keltaista lippua. Tiedän varmasti etten tehnyt virhettä ja tiimikaverini näki myös tilanteen. Kävin kysymässä rangaistuksesta, mutta minulle perusteltiin että periaate on sama kuin jalkapallossa: kun tuomari jotain päättää, sitä ei peruta, vaikka mitään näyttöä ei ole. Ei auttanut selittää, ettei me pelata jalkapalloa, pettynyt Harri Kullas raportoi.

Aiheettomasta rangaistuksesta sisuuntunut Kullas ampaisi lähtöpaikalta 18 ensimmäisen startin kärkiporukkaan ja pysytteli lähes koko erän loppuun kympin sakissa.

– Ekaan erään sain kauden parhaan startin ja olin ensimmäisessä mutkassa neljäs tai viides. Ensimmäisen kierroksen jälkeen taisin olla kahdeksantena, kun alkuun taisi vähän jännittää ja kädet aukesivat vasta erän puolessa välissä. Toiseksi viimeisellä kierroksella tein pienen virheen ja lopputuloksissa oli yhdestoista. Hyvä erä, tällainen pitäisi olla aina minimisuoritus.

Toisen erässä Kullaksen Honda intautui keulimaan heti lähtöpuomin jälkeen ja reilut viitisentoista kuljettajaa ehti Ernéen vuoristoradalla edelle.

– En saanut parasta linjaa alkuun ja ajelin lähes koko toisen erän sijoilla 18. Ruutulipulla olin 17:s, vaikka lopussa osuinkin yhteen kierroksella ohitettavan kanssa ja rytmi hajosi. Kytkimen kanssa oli jotain outoa ongelmaa. Vasen käsi puutui ja tuntui vaikealta ajaa mäkiä ja vasemmalle kääntyviä kurveja, Kullas ihmetteli.

Ranskan osakilpailu ajettiin pilvisessä ja kesäkuuksi viileässä, noin 15 asteen kelissä. MM-kausi jatkuu jo viikon päästä Italiassa.

Aiheeseen liittyen

  1. Harri Kullaksella helteiset takaa-ajot Italiassa 17.6.2013
  2. Harri Kullas palasi omalle tasolleen MM-sarjassa 15.4.2013
  3. Harri Kullaksella positiivinen paluu MM-sarjaan 15.6.2014
  4. Harri Kullas lähellä unelmatulosta kotikisassa 15.7.2013
  5. Harri Kullas ajoi nousujohteisesti uudella KTM-pyörällä 30.6.2013