/ @ Moottoriurheilu

harri_kullas_italia_2014

Helsinkiläinen Harri Kullas ajoi motocrossin Italian osakilpailussa eräsijoitukset 12 ja 15 ollen kokonaistuloksissa 13. MX2-luokan voittoon ajoi tuttuun tapaan Hollannin Jeffrey Herlings. Kullas joutui jättämään kaksi edellistä osakilpailua väliin käsileikkauksen johdosta, mutta KTM-kuljettaja on ratkaisuunsa tyytyväinen.

– Viikonlopun isoin juttu oli se, että käsien kanssa ei ollut mitään ongelmaa. Oli suorastaan mukava ajaa, kun ei tarvinnut huolehtia käsistä, vaan pystyi keskittymään täysillä itse ajamiseen, pahojen puutumisongelmien takia käsivarsiensa lihaskalvot leikkauttanut Kullas raportoi iloisena.

– Viikonlopun toinen positiivinen asia oli se, että ajamisessani alkaa olla aggressiivisuutta. Tänään myös lähdöt olivat hyviä, irtosin hyvin puomilta ja varsinkin ensimmäisessä erässä pystyin parantamaan sijoitustani jo ensimmäisillä kierroksilla.

– Tulokseen pitää olla kyllä tyytyväinen, ottaen huomioon tämän kauden aikaisemman tulostasoni ja sen, että tämä oli ensimmäinen MM-startti leikkauksen jälkeen. Ainoastaan toinen erä jäi vähän harmittamaan, kun lopussa en löytänyt millään paikkaa, jossa olisin saanut ohitettua edellä menevän.

Italian kovalla ja kivisellä radalla sattui ikävä onnettomuus, kun MXGP-luokassa kilpailevan Joël Roelantsin hyppy jäi lähdön jälkeisessä kaksarissa hieman vajaaksi ja hän loukkasi kaatuessaan pahasti selkänsä. Itse flunssaisena kilpaillut Kullas toivoo selkäleikkaukseen joutuneelle kilpakumppanille toipumista ja belgialaisen läheisille jaksamista.

– Rata oli vaativa, joten onneksi minulla oli tänään parempi olo. Lauantaina oli kuuma päivä ja torstaina alkaneen flunssan takia meinasi silmissä sumeta. Hyvä, että olen ehjänä. Tästä on hyvä jatkaa ja odotan hyvillä mielin seuraavaa Saksan kisaa, vilustuneelta kuulostava Kullas päättää.

Seuraava MM-osakilpailu 11/17 ajetaan 22.6. Saksassa. MM-sarjan Suomen osakilpailu ajetaan Hyvinkäällä 12. -13.7.

Tulokset

MX2, 1. Erä
1. Jeffrey Herlings, NED, KTM
2. Arnaud Tonus, SUI, Kawasaki
3. Jordi Tixier, FRA, KTM 12. Harri Kullas FIN, KTM

MX2, 2. erä
1. Jeffrey Herlings, NED, KTM
2. Dylan Ferrandis, FRA, Kawasaki
3. Jordi Tixier
15. Harri Kullas, FIN, KTM

MX2 GP yhteistulos
1. Herlings 50 pistettä
2. Tixier 40 p
3. Tonus 40p
13. Kullas 15 p

MM pistetilanne
1. Herlings 444 p
2. Tonus 389 p
3. Tixier 331 p
..21. Kullas 65 p (osallistunut toistaiseksi vain viiteen MM-osakilpailuun)

MXGP, 1. Erä
1. Antonio Cairoli, ITA, KTM
2. Jeremy Van Horebeek, BEL, Yamaha
3. Steven Frossard, FRA, Kawaski

MXGP, 2. Erä
1. Antonio Cairoli, ITA, KTM
2. Jeremy Van Horebeek, BEL, Yamaha
3. Kevin Strijbos, BEL, Suzuki

MM pistetilanne
1. Cairoli 443p
2. Desalle 405 p
3. Van Horebeek 402 p
Täydelliset tulokset: http://www.motocrossmx1.com/reslists.aspx

Aiheeseen liittyen

  1. Harri Kullas murtautui kymmenen kärkeen Latviassa 9.7.2013
  2. Harri Kullaksella kauden paras startti Ranskassa 10.6.2013
  3. Harri Kullaksella helteiset takaa-ajot Italiassa 17.6.2013
  4. Harri Kullas kärkikuljettajien vauhdissa Portugalissa 5.5.2013
  5. Kullakselle MM-kauden parhaat pisteet kotikilpailusta 13.7.2014