/ @ Moottoriurheilu

Harri_Kullas_Portugali_2013

Italian Maggioran rata palasi MM-sarjan kilpailuareenaksi 14 vuoden tauon jälkeen, mutta hollannin Jeffrey Herlings oli rinneradan ylä- ja alamäissä kuin kotonaan ja ahnehti molemmat erävoitot itselleen.

Suomen Harri Kullas ajoi toisen erän viimeisellä kierroksella koko lähdön nopeimman kierrosajan, mutta alun kolareista johtuen edessä oli liikaa kuljettajia.

– Aika raskas viikonloppu oli. En saanut aika-ajossa hyvää kierrosta ja erot kuljettajien välillä olivat tosi pieniä. Karsintaerään oli vaikea lähteä. Olisi pitänyt saada kisaan parempi lähtöpaikka kuin 19:s, Harri Kullas toteaa pettyneenä.

Kullaksella oli huonoa onnea molempien erien alussa. Ensimmäisen erän toisella kierroksella helsinkiläinen ajautui alamäessä ulos radalta ja jäi hetkeksi kiinni.

– Mäen rinteessä olevassa satakasikymppisessä kurvissa osuin yhteen toisen kilpailijan kanssa ja ajauduin ulos reunassa olevaan heinäpaaliin. Jäin siihen jumiin ja kun pääsin irti, olin porukan viimeisten joukossa. Harmittaa tosi paljon, kun jouduin tulemaan niin takaa. Maalissa oli sijalla 19.

Toisen erän alussa helsinkiläisen epäonni jatkui, kun toisessa kurvissa kanssakilpailija kaatui sisälle eteen ja hidasti matkantekoa. Pian tämän jälkeen Kullas sai toisessa kaatumistilanteessa pyörän niskaansa ja ennen kuin pääsi kilpakaverin pyörän alta pois, oli muu joukko jo karkuteillä.

– Nousin toisessa erässä vähän paremmin vaikka olin taas viimeisten joukossa. Siihen nähden erät olivat kohtuulliset, kun jouduin ohittelemaan koko ajan. Jaksoin hyvin puristaa lopussa, vaikka päätä on särkenyt, huimannut ja kurkku on tuntunut kipeältä. Kelikin oli todella helteinen. Vauhtini on hyvää, erän lopussa ajoin kaikista nopeimman kierrosajan. Nyt oli vain epäonnea matkassa.

Kullaksen mukaan Maggioran 1,5 kilometrin pituinen rata oli hirveine mäkineen jännä ja hieno, vaikka se olikin MM-kunnossa, eli todella haasteellisen reikäinen ja syvillä urilla. Lähestulkoon ylä- ja alamäistä koostuvalla radalla ohittaminen ei ollut helppoa.

Eräsijoitukset 19 ja 17 ja päivän kuusi MM-pistettä kertovat karumman puolen motocrossista. Kullaksen kierrosaikojen perusteella numeron kuusi pitäisi merkitä pikemminkin eräsijoitusta kuin pistesaalista.
Viikko juhannuksen jälkeen MM-karavaani saapuu Pohjolaan. Ruotsin osakilpailu ajetaan 30.6. ja ennen Suomen osakilpailua kuljettajat matkustavat Latviaan 7.7. ajettavaan GP:hen.
12. MM-osakilpailu ajetaan Hyvinkäällä 13. – 14.7. Luokat MX1, MX2 ja EMX250.

Aiheeseen liittyen

  1. Harri Kullaksella kauden paras startti Ranskassa 10.6.2013
  2. Harri Kullas takaa-ajoasemista kärkikymmenikön tuntumaan 22.4.2013
  3. Harri Kullas kärkikuljettajien vauhdissa Portugalissa 5.5.2013
  4. Harri Kullaksella positiivinen paluu MM-sarjaan 15.6.2014
  5. Harri Kullas palasi omalle tasolleen MM-sarjassa 15.4.2013