/ @ Moottoriurheilu

Harri_Kullas_Portugali_2013

Hollannin Jeffrey Herlings jatkoi yksinajelua Aguedassa karaten muilta heti lähdössä ja vei molemmissa MX2 MM-erissä voiton reilulla minuutilla. Suomen Harri Kullas ajoi eräsijat 11 ja 14 ja paransi asemiaan MM-pistetaulukossa.

Luokan kuninkaasta ei ole epäilystäkään, mutta Portugalin haastavalla ja paljon hyppyjä sisältävällä radalla muut kärkisijat vaihtelivat. Ensimmäisessä erässä Alessandro Lupino, Jordi Tixier ja Dean Ferris menettivät mahdollisuudet podiumille kaatumisiin. Toisessa erässä eniten virheitä teki Herlings, mutta hollantilaisella oli varaa vähän hidastellakin.

Helsinkiläinen Harri Kullas jäi ensimmäisessä starttiruuhkassa 19:ksi, mutta nousi nopeasti sijalle 12. Erän loppukolmanneksella Kullas ajoi samoja kierrosaikoja kuin kärkikuljettajat ja jäi lopulta kymmenennestä sijasta vain vähän. Aamun harjoituksissa Kullas ajoi kuudenneksi nopeimman kierrosajan.

– Aamun harjoitusten jälkeen oli hyvä fiilis, ja vaikka olin väliajan harjoitellut 450-kuutioisella pyörällä, ei vaihto kaksipuolikkaaseen tuntunut vaikealta. Pyörään oli tullut uusia osia, ja se tuntui hyvältä, Harri Kullas kertoo.

– Pikkaisen aikaisemmin olisin voinut ensimmäisessä erässä herätä, mutta siihen olen ajollisesti ja sijoituksellisesti tyytyväinen. Erän lopulla ajoin koko kilpailun neljänneksi nopeimman ajan. Oli hienoa näyttää, että pystyn ajamaan kovaa.

Toiseen erään rataa kasteltiin reippaasti, joten se oli kurainen ja yksilinjainen. Päivän aikana nähtiin monia hurjia kaatumisia, sillä enimmäkseen kovalla radalla oli pehmeitä pettäviä kohtia. Toisen erän starttiruuhkan jälkeen Kullaksen Honda ei ehtinyt ihan samaan lentoon kuin ensimmäisessä lähdössä. Kullas taisteli tiensä sijalle neljätoista.

– Jotenkin en herännyt toisessa erässä ollenkaan ja se harmittaa tosi paljon. Kisa meni enimmäkseen toisten perässä ajamiseksi, ja vasta lopussa pääsin tekemään pari ohitusta. Mutta kun saan lähdön vähän paremmaksi, niin vauhdillisesti pysyisin jo kärkikuljettajien mukana, Kullas sanoo ja toteaa luokkansa kuljettajien olevan yllättävän tasaväkisiä Herlingsia lukuun ottamatta.

MX1-luokassa erävoittoihin ajoivat Gautier Paulin ja Antonio Cairoli.

Bulgarian osakilpailu ajettiin aurinkoisessa +20 asteen kelissä. Aguedan lyhyellä radalla vain kolmannes kuljettajista ehti Herlingsin kanssa viimeiselle kierrokselle.

MX1- ja MX2-luokkien seitsemäs osakilpailu ajetaan 19.5. Brasiliassa Beto Carreiron radalla. 13. 14.7. MX1- ja MX2-luokat saapuvat Suomeen, sillä 12. MM-osakilpailu ajetaan Hyvinkäällä.

Aiheeseen liittyen

  1. Harri Kullas brittien haastavalla radalla kokonaistulosten 12:s 25.8.2013
  2. Harri Kullas ajoi nousujohteisesti uudella KTM-pyörällä 30.6.2013
  3. Harri Kullas lähellä unelmatulosta kotikisassa 15.7.2013
  4. Harri Kullas takaa-ajoasemista kärkikymmenikön tuntumaan 22.4.2013
  5. Harri Kullas palasi omalle tasolleen MM-sarjassa 15.4.2013