/ @ Moottoriurheilu

Harri_Kullas_3_2013

Motocrossin MM-sarjan toiseksi viimeinen osakilpailu ajettiin Iso-Britanniassa. MX2-luokan jo kruunattu maailmanmestari Jeffrey Herlings on edelleen toipilaana, mutta Antonio Cairoli sai kaudelleen kultaisen sinetin voittamalla MX1-luokan ensimmäisen erän. MM-titteli on 27-vuotiaalle italialaiselle jo seitsemäs. Suomen Harri Kullas ajoi eräsijat 14 ja 12.

Kullas pääsi starttaamaan Matterley Basinin mäkiselle radalle lähtöpuomilta paikalta 17, sillä lauantain karsintaerän alussa suomalainen tippui porukan hännille erään kuljettajan kaaduttua hänen eteensä.

– Radalla ajetaan käytännössä mäkeä ylös ja alas ja siinä on paljon hyppyjä. Tykkäsin kyllä radasta, mutta erissä olen tyytyväinen vain niiden loppuihin. Pitäisi saada samanlainen draivi jo erän alkuun. Varsinkin jälkimmäisen erän lopussa kierrosaikani olisivat riittäneet kahdeksanteen sijaan, mutta tämä on tietysti jossittelua, Harri Kullas toteaa.

– Molemmissa erissä sain ihan hyvän startin, mutta ensimmäisessä kurvissa porukkaa tulee ohi. Ekat kierrokset menevät liian hitaasti. Toinen erä oli parempi ja aivan lopussa edessäni oli neljän kuljettajan ryhmä, jotka sain ajettua kiinni, mutta en ehtinyt yrittää ohitusta.

Kullas oli viikonlopun kokonaistuloksissa 12. Erävoittoihin ajoivat Australian Dean Ferris ja Ranskan Christophe Charlier. Kimi Räikkösen Ice1Racing-tallissa mahdollisesti kauden viimeisenkin osakilpailun ajava Ludde Söderberg kaasutti flunssaisena MX1:ssä eräsijoitukset 18 ja 15.

MM-sarjan viimeinen osakilpailu ajetaan 8.9. Hollannissa. Kullas edustaa Suomea myös motocrossin joukkuekilpailussa 29.9. Saksassa.

Aiheeseen liittyen

  1. Harri Kullas kärkikuljettajien vauhdissa Portugalissa 5.5.2013
  2. Harri Kullas murtautui kymmenen kärkeen Latviassa 9.7.2013
  3. Harri Kullas ajoi nousujohteisesti uudella KTM-pyörällä 30.6.2013
  4. Harri Kullas lähellä unelmatulosta kotikisassa 15.7.2013
  5. Harri Kullaksen MM-kausi päättyi sijaan 15 9.9.2013