/ @ Moottoriurheilu

Harri_Kullas_Portugali_2013

Motocrossin MM-sarjan päätöskilpailussa suurin yllätys oli Jeffrey Herlingsin ilmaantuminen lähtöpuomille. Hollantilainen halusi kiittää fanejaan kotisannalla MX2-luokan maailmanmestaruudesta ja nöyryytti kilpakumppaneitaan voittamalla toipilaanakin molemmat erät Lieropissa. Suomen Harri Kullas oli kokonaiskilpailun kahdestoista yhtä pykälää heikommilla eräsijoituksilla.

– Vihdoin viimein viimeinen kisa on ajettu ja kausi on paketissa. Odotin tältä kisalta vähän enemmän, varmaan liikaakin, kun ajoimme hiekalla. Eilen karsintakilpailussa en saanut hyvää lähtöä ja pienten virheiden takia tipuin lopussa sijalle 17, Harri Kullas huokaa pettyneenä.

– Yöllä tuli törkeästi vettä ja aamulla rata oli kurainen ja spoorinen. Ensimmäiseen erään rata oli jo kuivunut, mutta se oli reikäinen. Lähtöni oli huono, enkä ollut muutenkaan omaan ajooni tyytyväinen.

– Toisessa erässä lähtö oli ok, olin alussa kahdestoista, mutta jäin ensimmäisellä kierroksella yhteen valliin kiinni ja tipuin kahdenkympin tienoille. Nousin sieltä pikkuhiljaa ja lopussa oli hyvää puristusta ja sain tehtyä useita ohituksia. Maalissa olin 13:s.

Kullas ei ole vielä allekirjoittanut sopimusta ensi kaudesta, mutta todennäköisimmin jatkaa KTM:llä. Häntä pyydettiin myös Suomen enduromaajoukkueen vahvistukseksi syys-lokakuun vaihteessa ajettavaan Six Days Enduro -kilpailuun, mutta pidemmän korren vei 29.9. Saksassa ajettava motocrossin joukkue-MM-kilpailu.

– Aika lähellä oli, etten olisi lähtenyt Sixille. Ei minusta endurokuljettajaa saa, mutta joskus voisin kokeilla Sixin tyylisen kilpailua. Lokakuu on vielä kiireinen, mutta sitten voin ottaa hetken kevyemmin ennen kuin alkaa treenit seuraavaa kautta varten.

MX1-luokassa maailmanmestaruuden edellisessä osakilpailussa varmistanut Italian Antonio Cairoli ajoi eräsijoitukset neljä ja yksi. Ensimmäisen erän voitti Brittien Shaun Simpson.

Harri Kullas kilpailee tällä kaudella vielä motocrossin MM-joukkuekilpailussa (MXoN) 29.9. Saksassa yhdessä Santtu Tiaisen ja Ludde Söderbergin kanssa. Kilpailussa on mukana 41 maata.

Aiheeseen liittyen

  1. Kullaksen tynkä MM-kausi päättyi positiivisessa hengessä 5.8.2014
  2. Kullaksen käsi ja kausi palasiksi 28.8.2011
  3. Harri Kullas murtautui kymmenen kärkeen Latviassa 9.7.2013
  4. Harri Kullas tylynä Siilinjärven Supercrosseissa 21.7.2013
  5. Harri Kullas brittien haastavalla radalla kokonaistulosten 12:s 25.8.2013