/ @ Moottoriurheilu

harri_kullas_belgia_2014

Harri Kullaksen motocrossin MM-kausi päättyi poikkeuksellisen aikasin, eli sunnuntaina Belgian Lommelissa ajettuun 15:teen osakilpailuun. Kullas joutui jättämään jo alkukaudesta kolme kaukomaiden osakilpailua väliin taloudellisten seikkojen takia ja sama on tilanne kahden jäljellä olevan kauko-osakilpailun osalta. Kullas ajoi Lommelissa MX2-luokassa 11:ksi.

Kullas oli ensimmäisessä erässä 12:s ja toisessa 11:s, joilla hän keräsi kauden korkeimmat MM-pisteensä. Kullaksen vajaavainen kausi oli erittäin haastava eikä helsinkiläinen päässyt haluamilleen sijoille kymmenen parhaan joukkoon. Myöskään haaveet viidennen sijan tuntumaan noususta eivät toteutuneet.

Kullaksen kausi jatkuu vielä ensi viikonloppuna Siilinjärvellä ajettavissa SM-osakilpailuissa sekä myöhemmin Viron mestaruussarjassa. Virolaista Sahkar-tiimiä edustavan Kullaksen päätyö MM-sarjassa on kuitenkin siis päätöksessään.

– En koe, että kahteen viimeiseen osakilpailuun kannattaa lähteä. Asiaan vaikuttaa pääasiassa raha. En tosin ole koko kauden aikana katsonut MM-pistetilannetta, sillä jo alkukauden kolme osakilpailua jäivät väliin. Tarkoitukseni oli tehdä tulosta MM-sarjan Euroopan osakilpailuissa, Kullas kertoo.

– Haluan edelleen ajaa ja jatkaa uraani MM-sarjassa. En ole kuitenkaan tehnyt päätöksiä ensi kauden suhteen. Ensi vuonna ajetaan kuusi kaukokilpailua, joihin matkustavat pääasiassa isot tiimit. Näillä tuloksillani ei ole asiaa niihin tiimeihin, joten kaukokisat jäänevät minulta jälleen väliin. Voin vielä jatkaa ikäni puolesta yhden kauden MX2-luokassa tai siirtyä isompaan MXGP-luokkaan, missä ei myöskään ole montaakaan tiimipaikkaa tarjolla edes Euroopan osakilpailujen ajamiseen.

Kullas oli iloinen viikonlopun ajoonsa Belgian Lommelissa. Hän oli lauantain karsintaerässä 11:s, mutta valitettavasti sunnuntain kilpaerien kompastuskiveksi muodostuivat startit. Tällä kertaa Kullas kuitenkin nousi sijoja varsin hyvin ylöspäin ja ajoi erien lopuissa parempia kierrosaikoja kuin moni samoilla sijoilla ollut.

– Tiesin karsinnan jälkeen, että vauhtini ja kuntoni riittävät kymmenen parhaan joukkoon. Muutama sija olisikin pitänyt päästä ylöspäin erissä. Olen kuitenkin tyytyväinen nousuihini sekä vauhtiini, varsinkin erien lopuissa. Tällä kertaa pehmeä ja tavallisesti raskaassa sekä pattisessa kunnossa oleva Lommelin hiekkarata oli yllättävän sileä. Järjestäjät lanasivat melkein puoli rataa ennen toista erää, joten kovan kunnon kuskeilla ei ollut niin suurta etua.

MX2-luokan osakilpailun voitti britti Max Anstie. MM-sarjaa johtava hollantilainen Jeffrey Herlings oli loukkaantumisen takia sivussa jo toisesta osakilpailusta ja kakkoseksi ajanut ranskalainen Jordi Tixier kavensi Herlingsin etumatkan 57 pisteeseen. Jaossa on vielä 100 pistettä.

MXGP-luokan voitti MM-sarjan kärkimies, italialainen Antonio Cairoli.

Aiheeseen liittyen

  1. Harri Kullaksen MM-kausi päättyi sijaan 15 9.9.2013
  2. Kullaksen käsi ja kausi palasiksi 28.8.2011
  3. Mats Järfin kausi päättyi loukkaantumiseen 23.3.2011
  4. Kullakselle uusi sopimus MM-sarjaan 19.11.2012
  5. Kullas voittoon Hollannissa 13.3.2011