/ @ Moottoriurheilu

Harri_Kullas_2011

Motocrossin MM-sarjaan valmistautuva Harri Kullas voitti sunnuntaina Hollannin mestaruussarjan avausosakilpailun. Kyseessä on toiseen täyteen MM-kauteensa starttaavan Kullaksen uran ensimmäinen voitto Hollannin sarjassa. Viime kaudella Kullas ajoi MM-sarjassa 11:ksi, ja voitti supercrossin Suomen mestaruuden.

Kullas ajoi Gemertissä MX2-luokan aika-ajossa viidenneksi, mutta ensimmäisestä varsinaisesta kilpaerästä irtosi upeasti voitto. Toisessa erässä Kullas sijoittui kolmanneksi, mikä varmisti kahden erän yhteistulosten voiton helsinkiläiselle.

– Olen aiemmin voittanut Suomen, Viron ja Italian mestaruussarjassa, mutta tämä oli ensimmäinen voittoni Hollannin mestaruussarjassa. Tuntuu erittäin hienolta. Varsinkin, koska onnistuin kummankin erän startissa ja pystyin pitämään hyvän temmon kummassakin erässä, italialaisessa Gariboldi-Yamaha-tiimissä ajava Kullas kertasi.

– Hollannin mestaruussarjan toinen osakilpailu ajetaan ensi viikonloppuna. Sen jälkeen en tiedä, montako Hollannin kisaa vielä ajan tänä vuonna. En tule ainakaan taistelemaan maan mestaruudesta, eli en aja kaikkia osakisoja. Pääpainoni on MM-sarjassa, minkä lisäksi tavoitteeni on puolustaa supercrossin Suomen mestaruutta.

MX2-luokan vahva maailmanmestariehdokas, Jeffrey Herlings kaatui ensimmäisen erän startissa jääden viimeiseksi. Hollantilainen nousi kuitenkin viidenneksi. Toisen erän Herlings voitti, ja nappasi samalla yhteistulosten toisen tilan. Kolmanneksi ajoi ranskalainen Jordi Tixier.

Aiheeseen liittyen

  1. Kullas neljäs Hollannin sarjassa 22.3.2011
  2. Kullas jatkoi tasaista MM-kauttaan 25.5.2011
  3. Kullas kansainvälisen kilpailun voittoon Saksassa 12.3.2012
  4. Kullas seitsemäs Hollannin MM-osakilpailussa 25.4.2011
  5. Antti Pyrhönen yhdeksäs Hollannissa 15.3.2011