/ @ Moottoriurheilu

Harri_Kullas_2011

Italialaisessa Gariboldi-Yamaha-tiimissä ammatikseen ajava Harri Kullas, 19, voitti viikko sitten Hollannin mestaruussarjan MX2-luokan avausosakilpailun ja ajoi nyt sunnuntaina toisessa osakilpailussa neljänneksi. Kullas on hyvässä vauhdissa, kun MM-sarjan alkuun on aikaa alle kuukausi.

– Starttini onnistui edellisen kisan tapaan erinomaisesti kummassakin erässä. Ensimmäisessä olin kolmas ja toisen vein nimiini. Kummassakin erässä kuitenkin Jeffrey Herlings sekä Jeremy van Horebeek olivat liian kovia vastuksia enkä pystynyt mitenkään vastaamaan heidän vauhtiinsa. Kävinkin tiukimman taiston kummassakin erässä Joel Roelantsin kanssa, Kullas selvitti.

– Kärkinelikko oli kummassakin erässä sama, joten hävisin siis Roelantsille. Olen kuitenkin suhteellisen tyytyväinen kahteen nelostilaan, joilla olin yhteistuloksissa samalla sijalla. Varsinkin startit olivat tänään positiivinen asia. Ajoni oli myös pääasiassa hyvää. Toisen erän loppu olisi voinut olla parempi, mutta joka tapauksessa ajoin varmasti ja taistelin kärkisijoituksista.

Isäntämaan Herlings voitti kummatkin erät ja nousi samalla sarjakärkeen. Kullas on toisena ennen sunnuntaina kakkoseksi ajanutta Van Horebeekia. Kummankin erän kolmonen, Roelants, on sarjassa neljäntenä.

Suomen toinen edustaja, Eeli Takatalo, ei yltänyt tälläkään kertaa aika-ajosta finaalieriin.

Isommassa luokassa, eli MX1:ssä, päivän kokonaiskilpailun voitti avausosakilpailun tapaan kummankin erän ykkönen, Hollannin Ken de Dijcker. Suomen Antti Pyrhönen ajoi yhteistuloksissa yhdeksänneksi.

MX1- ja MX2-luokkien MM-sarjat alkavat 9.-10. huhtikuuta Bulgariassa. Kullas ajoi viime vuonna tulokaskaudellaan MX2-luokassa 11:ksi.

Aiheeseen liittyen

  1. Kullas voittoon Hollannissa 13.3.2011
  2. Kullas seitsemäs Hollannin MM-osakilpailussa 25.4.2011
  3. Kullas jatkoi tasaista MM-kauttaan 25.5.2011
  4. Kullas 13:s motocrossin MM-kauden avauksessa 10.4.2012
  5. Kullas harjoitteli Hollannin mestaruussarjassa MM-sarjaa varten 18.3.2013