/ @ Moottoriurheilu

Harri_Kullas_2011

Motocrossin MM-sarjassa ammatikseen ajava Harri Kullas otti sunnuntaina osaa Hollannin mestaruussarjan avaukseen Hallessa. Vaikkei tulos tyydyttänytkään helsinkiläistä, koki hän hyötyneensä valmistautuessaan MM-sarjan seuraavaan osakilpailuun, joka ajetaan hiekkaradalla Hollannin Valkenswaardissa.

Kullas ajoi sunnuntaina MX2-luokassa eräsijat kahdeksan ja 12, joilla hän oli yhteistuloksissa yhdeksäs. Osakilpailun voitti MM-sarjan kärkinimi, isäntämaan Jeffrey Herlings.

– Tulos ei ollut hyvä, mutta fiilikseni oli jo ennen kisaa hyvä ja on kisan jälkeenkin, Kullas aloitti.

– Osuin ensimmäisessä startissa kevyesti yhteen kanssakilpailijan kanssa ja sain heikon lähdön. Nousin jo kahdeksanneksi, mutta vajaan 20 minuutin kohdalla erä keskeytettiin yhden kuskin kaatumisen takia.

– Toinen starttini oli ensimmäistä huonompi, ja olin alussa noin 25. Nousin pikkuhiljaa sijoja ylöspäin, mutta kesken erää käteni alkoivat puutua. Minulla oli ongelmia pyöräni kytkimen kanssa, ja voi olla, että jäykkä kytkin oli syynä käsieni puutumiseen.

– Valkenswaardin MM-osakilpailuun on pari viikkoa aikaa, ja tämä oli hyvä treeni sitä ajatellen. Ei muuta kuin positiivisella mielellä eteenpäin, ja tehokkaiden treenien tekemistä ennen kauden kolmatta MM-osakilpailua.

MX1-luokan voittoon ajoi venäläinen Evgeny Bobryshev.

Aiheeseen liittyen

  1. Kullas neljäs Hollannin sarjassa 22.3.2011
  2. Kullas seitsemäs Hollannin MM-osakilpailussa 25.4.2011
  3. Kullas koki kovia Meksikon MM-osakilpailussa 15.5.2012
  4. Kullakselle hopeaa Italian mestaruussarjassa 17.2.2013
  5. Kullas voittoon Hollannissa 13.3.2011