/ @ Moottoriurheilu

Harri_Kullas_3_2012

Motocrossin MM-sarjan uusi kilpailuisäntä, Meksiko, ei luonut viikonloppuna kovinkaan positiivista kuvaa kuljettajien keskuuteen. Lauantaina osa kuljettajista, mukaan lukien MX2-luokan Harri Kullas, näki ruumiin MM-radan läheisellä tiellä. Lisäksi suurin osa kuljettajista päätti jättää karsintaerät ajamatta liian kuivan ja vaarallisen pölyävän radan takia. Suomen aikaa myöhään sunnuntaina kuitenkin kilpailtiin. Kullas joutui valitettavasti keskeyttämään ensimmäisen erän, ja oli toisessa kymmenes.

Yhteistuloksissa Kullas oli 16. MM-pisteissä hän putosi yhden sijan kymmenenneksi.

– Kun lauantaiaamuna tulimme radalle, makasi yksi ihminen juuri ennen radalle kääntymistä tiellä kuolleena. Se oli sinänsä aikamoinen kokemus. Kilpailullisesti puolestaan rata oli lauantaina paikka paikoin mielettömän pölyinen, minkä takia oikeastaan kukaan MM-sarjan vakiokiertäjistä ei osallistunut karsintaan, Kullas kertasi.

– Koska en ajanut lauantain karsintaa, pääsin sunnuntain eriin puomille vasta 25:tena. Ensimmäinen starttini oli huono, mutta erän alku meni ok. Nousin parhaimmillani 12:ksi. Sitten pyörästäni alkoivat tehot hävitä ja noin 15 minuuttia ennen loppua jouduin keskeyttämään.

– Toisenkaan erän starttini ei ollut hyvä, mutta erän alku puolestaan oli. Nousin äkkiä yhdeksänneksi. Mutta sitten kaaduin mutkassa ja putosin muutaman sijan. Nousin vielä yhdeksänneksi, mutta putosin lopulta kymmenenneksi.

– Sunnuntaina rata ei onneksi pölynnyt lainkaan, mutta oli kuitenkin haastava. Kisan järjestämispuoli oli kuitenkin aika heikko. Vartioinnissa oli parannettavaa, ja vähän sieltä täältä voisi parantaa järjestystä.

MX2-luokan valtias oli Guadalajarassakin hollantilainen Jeffrey Herlings, joka myös johtaa MM-sarjaa.

MX1-luokassa juhli MM-sarjaa johtava italialainen Antonio Cairoli. Suomen Santtu Tiainen ajoi uransa parhaat MM-eräsijat sekä yhteistuloksen oltuaan erissä 14:s ja 15. Yhteistuloksissa hän oli 15. MM-sarjassa Tiainen sijalla 21.

MM-sarjat jatkuvat ensi viikonloppuna Brasiliassa.

Aiheeseen liittyen

  1. Kullas kuudes Bulgarian MM-osakilpailussa 23.4.2012
  2. Kullas seitsemäs Hollannin MM-osakilpailussa 25.4.2011
  3. Kullas jatkoi tasaista MM-kauttaan 25.5.2011
  4. Kullas neljäs Hollannin sarjassa 22.3.2011
  5. Kullas harjoitteli Hollannin mestaruussarjassa MM-sarjaa varten 18.3.2013