/ @ Moottoriurheilu

Harri_Kullas_2012

Suzukin tehdastiimin kuljettaja Harri Kullas avasi motocrossin MM-sarjan uuden kauden hieman alakanttiin menneellä suorituksella maanantaina Hollannin Valkenswaardissa. Viime vuonna MX2-luokan MM-sarjassa yhdeksänneksi sijoittunut Kullas ajoi nyt eräsijat 16 ja 11. Yhteistuloksissa hän oli 13.

– Täytyy myöntää, että pikkuisen parempi alku kauteen olisi voinut olla. Toki vielä viikko sitten tilanne näytti osaltani vieläkin huonommalta, kun kaikki osatekijät eivät olleet kohdaltani kunnossa MM-sarjassa menestymistä ajatellen. Tällä viikolla selvisi syy, miksi kaikki ei ole niin kuin pitää, mutta pari päivää ei ole riittävästi tehdä tarvittavia muutoksia, Kullas kertoi tarkentamatta ”ongelmiensa” taustoja.

– Tänään kummankin kisaerän starttini oli huono, kun olin noin joukon puolivälissä. Pystyin nousemaan erien aikana ylöspäin, mutten niin paljon kuin parhaimmillani olisin voinut. Ajoni ei ollut kummassakaan erässä sitä, mitä uskoin sen olevan.

MX2-luokan voittajasta ei ollut epäselvyyttä, sillä isäntämaan Jeffrey Herlings voitti kummatkin erät ylivoimaisesti. Belgian Joel Roelants ja Iso-Britannian Tommy Searle jakoivat kakkos- ja kolmossijat.

MX1-luokassa vahvinta vauhtia piti hallitseva maailmanmestari Antonio Cairoli, joka oli ykkönen kummassakin erässä. Suomalaiset Santtu Tiainen ja Niko Koskela jäivät MM-pisteiden ulkopuolelle kummassakin erässä.

MX3-luokassa voittoa juhli Belgian Kevin Wouts. Antti Pyrhönen oli avauserässä neljäs, mutta toisen erän alun kaatumisen jäljiltä hän oli kahden erän yhteistuloksissa viides. Toni Eriksson oli 17:s, Ludde Söderberg 19:s ja Marko Kovalainen 22. Veljekset Tommi ja Miika Mäkinen jäivät ilman MM-pisteitä.

Naiset ajoivat maanantaina vain yhden erän, kun MM-kauden avauksensa he suorittivat jo sunnuntaina. Italian Chiara Fontanesi oli ykkönen kummassakin erässä. Suomalaiset Ria Virtanen ja Jutta Lukkari jäivät ilman MM-pisteitä.

MX1- ja MX2-luokkien MM-kausi jatkuu 21.-22. huhtikuuta Bulgarian Sevlievossa. MX3 -luokka ja naiset (WMX) kilpailevat jo viikon kuluttua Ranskan Castelnau de Levisissä.

Aiheeseen liittyen

  1. Kullas neljäs Hollannin sarjassa 22.3.2011
  2. Kullas jatkoi tasaista MM-kauttaan 25.5.2011
  3. Kullas voittoon Hollannissa 13.3.2011
  4. Kullas kansainvälisen kilpailun voittoon Saksassa 12.3.2012
  5. Kullas suvereeni supercrossin SM-avauksessa 8.5.2011