/ @ Moottoriurheilu

Harri_Kullas_3_2013

Viikko sitten kauden parhaan tuloksensa motocrossin MM-sarjassa kaasuttanut Harri Kullas ajoi Supercrossin SM-sarjan neljännessä osakilpailussa suvereeniin voittoon Siilinjärvellä Hamulan radalla.

Kärkikuljettajista useimmat maistoivat MM-vauhtia niin ikään Hyvinkään MM-kotikisoissa. Kyyti oli jälleen kylmää ammattimotocrossarin perässä, Kullas vei finaalierän lähes puolen minuutin erolla toiseksi tulleeseen Tommi Mäkiseen.

– Voitto tuli helposti ja kilpailu oli hyvää treeniä MM-sarjaa varten. Rataa ei lanattu välillä, mikä oli hyvä juttu, koska se kului haastavaksi. Alkuerässä pääsin ajamaan kärjessä alusta loppuun asti. Finaalissa pyörä vähän keuli lähdössä ja yrittäessäni sisälinjalta ohitusta meinasin kaatua ja jäin varmaan viidenneksi. Muutaman kierroksen jälkeen pääsin kärkeen, Harri Kullas raportoi ”normi setti” tapaan sujunutta työpäiväänsä.

– Tänään oli makea päivä ja katsomot täynnä yleisöä. Pääsin harjoittelemaan Siiinjärvellä hyvin tiistaista torstaihin, vaikka välillä vettä tuli. Perjantaina vedimme kivan motocrossleirin ja sen päälle sai vielä hyvän kisan. Nyt jatkan suoraan Saksaan seuraavaan MM-osakilpailuun.

Helsinkiläisen Kullaksen kilpailu- ja harjoittelutahti on äärimmäisen tiukka. 17 MM-osakilpailun lisäksi KTM-kuljettaja ajaa harjoituskisoina Suomessa Supercrossin SM-sarjaa ja matkareitin varrelle osuvia kansallisia mestaruuskisoja niin Virossa kuin Belgiassakin.

– Ei minä ehdi missään välissä huilata. Yön aikana pitää palautua, vaikka kyllä minullakin vielä tulee kovista kisoista paikat kipeäksi, Kullas naurahtaa erittäin tyytyväisenä Suomen vierailuunsa.

Motocrossin MM-sarja jatkuu Saksassa 28.7.

Tulokset

Finaali
1. Harri Kullas, KTM, 19:25.250
2. Tommi Mäkinen, KTM +25.233
3. Toni Eriksson, KTM, +26.310
Supercross SM
1. Toni Eriksson 89 p
2. Riku Viljakainen 60 p
3. Teemu Lehtinen 59 p
4. Miika Oinonen 55 p
5. Harri Kullas 50 p (Kullas ei ajanut kahta ensimmäistä osakilpailua)
Alkuerä 1
1. Harri Kullas
2. Teemu Lehtinen
3. Riku Viljakainen
Alkuerä 2
1. Toni Eriksson
2. Tommi Mäkinen
3. Miika Oinonen
Last Chance
1. Jaro Pääkkönen
2. Joona Marin
3. Tomi Paananen

Aiheeseen liittyen

  1. Harri Kullas murtautui kymmenen kärkeen Latviassa 9.7.2013
  2. Harri Kullas kärkikuljettajien vauhdissa Portugalissa 5.5.2013
  3. Harri Kullas ajoi nousujohteisesti uudella KTM-pyörällä 30.6.2013
  4. Harri Kullas lähellä unelmatulosta kotikisassa 15.7.2013
  5. Harri Kullas brittien haastavalla radalla kokonaistulosten 12:s 25.8.2013