/ @ Moottoriurheilu

Harri_Kullas_KTM_2_2013

Motocrossin MM-sarjan Pohjoisen kierros alkoi Ruotsin Uddevallasta, jossa lauantain aika-ajot ja karsintakilpailu ajettiin rankassa vesisateessa. Sunnuntain kilpailussa paistoi aurinko, mutta haastavassa kunnossa ollut rata edellytti tarkkaa ajamista ja yksilinjaisuus teki ohittamisesta vaikeaa.

Suomen Harri Kullaksen ensimmäiset erät uudella KTM-pyörällä sujuivat edelliseen osakilpailuun nähden nousujohteisesti, mutta helsinkiläisen vauhti ei vielä riittänyt murtautumaan kymmenen kärkeen. Kullas kertoi ajamisen tuntuvan rennommalta ja pyörän toimineen todella hyvin, vaikka kaikki tehdasosat eivät vielä ehtineetkään Ruotsin osakilpailuun.

Viikonlopun MX2-luokan yleiskilpailun voittoon ajanut Hollannin Jeffrey Herlings sai tehdä ensimmäisessä erässä hartiavoimin töitä ehtiäkseen palkintokorokkeelle, sillä hän kaatui lähtökurvissa ja pääsi liikkeelle muiden perään. Harri Kullas ei saanut ensimmäisessä erässä täysin onnistunutta starttia, mutta nousi erässä parhaimmillaan 12:nneksi.

– Aamun treenit olivat hyvä veto ja olin kuudenneksi nopein. Jos erän ensimmäinen kierros olisi onnistunut paremmin, olisi voinut olla mahdollisuudet kympin sakkiin. Nousin koko ajan, mutta ohituksissa vähän kesti. Maalissa olin 13:s, edessä oleville parille kaverille en mahtunut enää mitään, Harri Kullas raportoi eräsijoituksiinsa pettyneenä.

Toinen erä oli totuttua Herlingsin näytöstä ja KTM-kuljettaja johti erää lähes alusta loppuun. Samalle merkille vaihtaneen Kullaksen toisen erän alku oli jälleen takkuinen, mutta hän ehti nousta vähäisistä ohituspaikoista huolimatta sijalta 20 viidenneksitoista.

– Toisessa erässä pääsin vähän paremmin ohi, mutta takaa on vaikea tulla. Tulevia eräsijoituksia lähdetään nyt parantamaan keskittymällä lähtöharjoituksiin. Viikonloppu oli muuten hyvä, mutta tulos harmittaa taustajoukkojenkin puolesta. Kaikki ovat tehneet niin ison työn. Täytyy vain ajatella positiivisesti ja keskittää ajatukset jo ensi viikonloppua kohti, pyörämerkin vaihdosta johtuen olemattomalla treenillä kisaan lähtenyt Kullas toteaa.

Seuraava MM-osakilpailu ajetaan 7.7. Latvian Kegumsissa. 12. MM-osakilpailu ajetaan Hyvinkäällä 13. – 14.7. Luokat MX1, MX2 ja EMX250.

Aiheeseen liittyen

  1. Harri Kullas kärkikuljettajien vauhdissa Portugalissa 5.5.2013
  2. Harri Kullas murtautui kymmenen kärkeen Latviassa 9.7.2013
  3. Harri Kullas lähellä unelmatulosta kotikisassa 15.7.2013
  4. Harri Kullas takaa-ajoasemista kärkikymmenikön tuntumaan 22.4.2013
  5. Harri Kullas tylynä Siilinjärven Supercrosseissa 21.7.2013