/ @ Moottoriurheilu

Harri_Kullas_2_2013

Suomen Harri Kullas ylsi Hyvinkäällä ajetussa MM-motocrossin kotikilpailussa yhteistuloksissa kuudenneksi ajamalla eräsijoitukset seitsemän ja kymmenen. MX2-luokkaa ylivoimaisesti johtava Jeffrey Herlings osoitti ansaitsevansa paikkansa voittamalla molemmat erät lähes minuutin erolla seuraavaan. Vasta 18-vuotias hollantilainen teki Suomessa historiaa ottamalla nimiinsä 28:nen GP-voittonsa.

Ensimmäisessä erässä helsinkiläisellä Kullaksella oli mahdollisuudet hätyytellä jopa palkintokorokesijoja, ellei viidentenä ajanut ranskalainen Dylan Ferrandis olisi kaatunut hänen eteensä erän loppupuolella.

– Erän alussa minulla oli hyvä draivi ja nousin startin jälkeiseltä 11:nnelta sijalta hyvin. Meillä oli hyvä kisa Ferrandisin kanssa, ajoin aivan peesissä kuudentena kun ranskalaiselta lähti keula alta. En voinut tehdä mitään, pysyin itse pystyssä ja jouduin ajamaan hänen pyöränsä yli, Harri Kullas kertoo.

– Tilanteessa pääsi pari kuljettajaa ohi. Pääsin nopeasti takaisin kuudenneksi, kun Petrov tuli ohi. Kolarin jälkeen minulla oli parin kierroksen ajan jarrujen kanssa jotain ja yritin kyllä puristaa, että pääsisin Petrovista ohi. Lopun hypyt otin kuitenkin varman päälle, kun moottorista kuului vähän outoa ääntä. Maalissa olin seitsemäs ja siihen olen tyytyväinen, vaikka vähän harmittaa, kun parempaankin sijoitukseen oli mahdollisuudet.

Lauantain karsinnoissa Kullas oli 11:s, joten hän pääsi valitsemaan paikkansa lähtöpuomilta luokkansa ensimmäisessä kolmanneksessa. Toisen erän startin jälkeen Kullas lähti nostamaan sijoitustaan niin ikään yhdentenätoista, mutta pari sijaa noustuaan ei päässyt edellään ajaneesta italialaisesta Alessandro Lupinosta ohi.

– Toinen startti oli pikkuisen huonompi, mutta nousin ihan ok, kunnes oli yhdeksäs. Meni paljon aikaa, kun ajoin Lupinon perässä enkä päässyt ajamaan omaa ajoa. Olisi pitänyt päästä Ferrandisin perään ja tavoittelemaan samaa eräsijoitusta kuin ensimmäisessä. Olin erässä lopulta kymmenes, se harmittaa, mutta yhteistuloksen kuudes sija oli tosi hyvä.

KTM-pyörällä ”normaalille” tulostasolleen palannut Kullas kehui Suomen osakilpailua. Helteinen keli ei haitannut ammattilaiskuljettajia ja Hyvinkään radan rinteillä oli tuhatmäärin katsojia.

– Toivottavasti ajetaan Hyvinkäällä ensi vuonnakin. Järjestelyt onnistuivat hyvin ja täällä oli todella paljon porukkaa. Kannustus kuului hyvin kypärän sisään radan joka nurkalla, Kullas kiitteli suomalaisia motocrossfaneja.

Seuraava MM-osakilpailu ajetaan 28.7. Saksassa. Harri Kullas ajaa sitä ennen 20.7. Supercrossin SM-osakilpailun Siilinjärvellä.

Aiheeseen liittyen

  1. Harri Kullas kärkikuljettajien vauhdissa Portugalissa 5.5.2013
  2. Harri Kullas ajoi nousujohteisesti uudella KTM-pyörällä 30.6.2013
  3. Harri Kullas brittien haastavalla radalla kokonaistulosten 12:s 25.8.2013
  4. Harri Kullas takaa-ajoasemista kärkikymmenikön tuntumaan 22.4.2013
  5. Harri Kullas murtautui kymmenen kärkeen Latviassa 9.7.2013