/ @ Moottoriurheilu

Harri_Kullas_3_2012

Hollannin Jeffrey Herlings otti odotetusti nimiinsä MX2-luokan molemmat erävoitot Bulgariassa. Herlingsille ykkössijat maistuivat, sillä ne olivat hänelle Sevlievon kovalla saviradalla ensimmäiset. Katsojille mielenkiintoisinta antia olivat tiukat taistelut muista sijoista.

Suomen Harri Kullas jäi molemmissa starteissa Hondansa kanssa pussiin, joten erien alut menivät hitaampia kuljettajia ohitellessa. Kullaksen karsintakilpailu ja aamun harjoitukset sujuivat hieman alavireisesti, mutta hän paransi 17:ttä lähtöpaikkaansa hyvin kirien eräsijoitukset 13 ja 12.

– Tuloksellisesti semi-ok kilpailu. Vähän kyllä jäin kaipaamaan parempia sijoituksia. Ensimmäiseen erään sain hyvän lähdön, mutta jäin ensimmäisessä kurvissa pussiin. Toisessa erässä tuntui, että jäin pussiin jo heti puomin jälkeen, Kullas kertoo.

– Olin molemmissa lähdöissä parinkympin tienoilla ja ensimmäisen erän alussa meni kädet tukkoon. Toisessa erässä pystyin rutistamaan paremmin alusta alkaen. Viimeisellä kierroksella sain vielä edellä ajavan kiinni ja jäin sijasta 11 vain puoli sekuntia. Lähdöissä pitäisi päästä vähintään 15 sakkiin, että ehtisi nousta kärkikymmenikköön.

– Nämä olivat nyt maksimisuoritukset lähtösijoituksiin nähden. Vähän pitää saada lisää vauhtia tällaisille radoille. Portugalin rata on myös kova, mäkinen ja siinä on paljon hyppyjä. Tosi mukava ja yksi mieliradoistani. Tässä on pari viikkoa aikaa jatkaa treeniä samaan tapaan. Ajossa alkaa nyt olla menemisen meininkiä, ja paremmilla lähdöillä vauhdin pitäisi riittää Portugalissa jo kärkikymmenikköön, Kullas päättää.

MX1-luokassa erävoittoihin ajoivat Gautier Paulin ja Antonio Cairoli.

Bulgarian osakilpailu ajettiin pilvipoutaisessa +18 asteen kelissä.

Aiheeseen liittyen

  1. Harri Kullaksella helteiset takaa-ajot Italiassa 17.6.2013
  2. Harri Kullas kärkikuljettajien vauhdissa Portugalissa 5.5.2013
  3. Harri Kullas brittien haastavalla radalla kokonaistulosten 12:s 25.8.2013
  4. Harri Kullas palasi omalle tasolleen MM-sarjassa 15.4.2013
  5. Harri Kullas ajoi nousujohteisesti uudella KTM-pyörällä 30.6.2013