/ @ Moottoriurheilu

harri_kullas_2_2013

Hollantilainen Jeffrey Herlings otti motocrossin MM-sarjan neljännessä osakilpailussa Italiassa erävoitot numero seitsemän ja kahdeksan. Helsinkiläinen Harri Kullas puolestaan osoitti, että on alkukauden ongelmien jälkeen palaamassa omalle tasolleen kympin sakkiin.

Kullas oli lauantain karsintakilpailussa kuudestoista, ajoi kilpailuaamun harjoituksissa yhdeksänneksi nopeimman ajan ja oli ensimmäisen erän 11:s.

– Aamu alkoi tosi hyvin. Aivan kuten ennen vanhaan, sillä olin harjoituksissa yhdeksäs. Se toi hyvää fiilistä päivää ajatellen, Kullas kertoo.

Herlingsin tiimikaveri Ranskan Jordi Tixier kaasutti ensimmäisen erän kärjessä viimeisille kierroksille asti, sillä hollantilainen käytti suurimman osan erästä huonon startin seurausten paikkailuun. Kullas sai kohtalaisen startin ja taisteli ensimmäisten kierrosten aikana sijoista 11–14, kunnes vakiinnutti asemansa erän puolessa välissä yhdenneksitoista.

Kahdeksanteen peräkkäiseen erävoittoon kaasuttanut Herlings ei hämääntynyt toisessa erässä, vaikka jäi lähdössä kaatuvan puomin taakse. Kullas sen sijaan osui epäonnisesti toisessa kurvissa Tixierin takarenkaaseen, kaatui ja joutui ranskalaisen Charlien yliajamaksi.

Koko porukan hännille jäänyt Kullas aloitti raivoisan takaa-ajon MM-pistesijoista. Honda-kuljettaja takoikin erässä jo kärkiporukan vauhtia lähennelleitä kierrosaikoja. Matkan loputtua Kullaksen kohdalta kesken loppusijoitus 17 toi neljä MM-pistettä.

– Sain ensimmäiseen kurviin hyvän linjan, mutta toisessa osuin jonkun takarenkaaseen ja löin pääni aika pahasti kaatuessani. Alku piti ottaa rauhallisesti, kun muutamaan kurviin ei tajunnut mitään. Kytkimen kanssa oli jossain vaiheessa vähän ongelmia, mutta ajattelin, että yritän päästä maaliin ja ottaa edes muutaman tärkeän MM-pisteen Puristin loppuun asti ja ajollisesti viikonloppu olikin kauden parasta, Kullas kertaa.

– Nyt on positiivinen olo lähteä valmistautumaan Bulgarian kilpailua varten. Ajo kulkee nyt siihen suuntaan kuin pitääkin ja tämän viikonlopun tuloksiin pitää olla tyytyväinen.

MX1-luokassa erävoittoihin ajoi Antonio Cairoli. MX1-luokassa ensimmäistä osakilpailuviikonloppuaan ajanut Santtu Tiainen ajoi sijat 17 ja 19. Tiainen siirtyi MX1-luokkaan MM MX3:sta korvaamaan 24MX Honda Racingin loukkaantunutta belgialaiskuljettajaa Jens Gettermania. Italian osakilpailu ajettiin +22 asteen kesäkelissä Trentinon kuivalla ja kovalla, melko kivisellä ja teknisellä radalla.

MX1- ja MX2-luokkien kausi jatkuu 21.4. Bulgariassa.

Aiheeseen liittyen

  1. Kullas neljäs Hollannin sarjassa 22.3.2011
  2. Harri Kullas kärkikuljettajien vauhdissa Portugalissa 5.5.2013
  3. Harri Kullas jatkaa motocrossin MM-sarjassa KTM:llä 8.10.2013
  4. Kullas jatkoi tasaista MM-kauttaan 25.5.2011
  5. Harri Kullas takaa-ajoasemista kärkikymmenikön tuntumaan 22.4.2013