/ @ Moottoriurheilu

Harri_Kullas_4_2013

Helsinkiläinen Harri Kullas jatkaa ammattilaisuraansa motocrossin MM-sarjassa virolaisen Sahkar Racingin tiimikuljettajana KTM Motorsportin tukemana. Kullaksen allekirjoittama sopimus kattaa täyden MM-sarjan kaudella 2014. Kullas tulee kilpailemaan aikataulujen salliessa myös Suomen ja Viron mestaruussarjoissa.

Kullas ajaa nuorten kuljettajien MX2-luokassa kalustonaan KTM:n 250-kuutioinen SX-F. Pyörässä tulee olemaan tehtaan kilpasäädöt, ja 21-vuotias motocrossammattilainen uskoo olevansa 1.3.2014 alkavalla kaudella entistä kilpailukykyisempi.

– Sopimus on samanlainen kokonaisuus kuin mikä minulla oli jo päättyneen kauden loppupuolella. Merkittävin ero on se, että olen nyt Sahkarin virallinen tiimikuljettaja ja pääsemme suoraan jatkamaan kesällä 2013 alkanutta yhteistyötä, tyytyväinen Harri Kullas kertoo.

– Uuteen kauteen on helpompi lähteä, kun ei tarvitse yksityiskuljettajana miettiä jokaista osakilpailua erikseen. Voin keskittyä vain harjoitteluun ja kilpailemiseen.

Kullaksen taustajoukkojen uusi vahvistus on 13-kertainen enduron maailmanmestari ja moottoripyöräilyn monilahjakkuus Juha Salminen. Kullaksen valmentajana jatkaa Jussi Vehviläinen.

– Juha Salminen tuo kokemuksellaan vaihtoehtoja ja tuoreita näkemyksiä kaikkeen tekemiseen. Juha pystyy tuomaan uusia asioita Harrin urheilusuorituksiin ja niihin valmistautumiseen, mikä taas vahvistaa henkistä puolta, Kullaksen asioidenhoitaja Arto Jokinen toteaa.

Kauden 2013 MM-sarjan Kullas aloitti Hondan satulassa italialaisessa tiimissä. Tuloksiinsa pettynyt Kullas vaihtoi kesken kauden pyörämerkiksi KTM:n ja väläytti kotikisassa Hyvinkäällä heinäkuussa jo omaa tuttua tasoaan.

Kullas oli 17 osakilpailun MM-sarjassa lopputuloksissa MX2-luokassa 15:s. Alkukautta varjosti pieni loukkaantuminen ja italialaisen tiimin päätöksellä Kullas ei ajanut Brasilian osakilpailua. Loppukauden Kullas ajoi nousujohteisesti yksityiskuskina KTM Motorsportin ja virolaisen Sahkar-tiimin sekä lukuisten pitkäaikaisten yhteistyökumppaneiden tuella.

Sahkarin Racing -tiimissä ajaa kaudella 2014 kolme kuljettajaa, joista 21-vuotias Harri Kullas kilpailee MM-sarjassa. Tiimin kaksi virolaista kuljettajaa ajaa EM-sarjassa 125- ja MX2-luokassa. Sahkar osallistui MM-sarjaan ensimmäisen kerran kaudella 2013.

Faktaa:

Luokka: MM MX2
Pyörä: KTM 250 SX-F
Tiimi: Sahkar Racing.
Päätukijat: KTM Motorsport Dynaset, Cramo, Laattakolmio, Kanta Kaivu, SRP.
Valmentaja: Jussi Vehviläinen

MM-sarja 2014 (vahvistamaton)

1.3. Qatar Losail
9.3. Thaimaa Si Racha
30.3. Brasilia Beto Carrero
13.4. Trentino Arco di Trento
27.4. Hollanti Valkenswaard
11.5. Espanja Talavera
25.5. Belgia Bastogne
8.6. Ranska St Jean d’Angely
15.6. Italia Maggiora
29.6. Saksa Teutschenthal
6.7. Ruotsi Uddevalla
13.7. Suomi Hyvinkää
27.7. Tsekki Loket
3.8. Unkari
24.8. Iso-Britannia Matterley Basin
31.8. Hollanti Lierop
14.9. Meksiko Leon
21.9. ilmoitetaan myöhemmin
28.9. MM-joukkuekisa Latvia Kegums

Aiheeseen liittyen

  1. Harri Kullas palasi omalle tasolleen MM-sarjassa 15.4.2013
  2. Harri Kullas tylynä Siilinjärven Supercrosseissa 21.7.2013
  3. Motocrossammattilainen Harri Kullas palaa KTM:lle 29.6.2013
  4. Harri Kullas murtautui kymmenen kärkeen Latviassa 9.7.2013
  5. Kullas neljäs Hollannin sarjassa 22.3.2011