/ @ Moottoriurheilu

Harri_Kullas_3_2012

Motocrossin MX1- ja MX2-luokkien MM-avaus ajettiin lauantai-iltana keinovalaistuksessa Qatarin Losailissa. Ainoa suomalaisedustaja, italialaisen Honda Gariboldi Racing -tiimin Harri Kullas ajoi MM-pisteille oltuaan MX2-luokan ainoassa erässä 14:s. Kullas myös selviytyi suoraan ensi kertaa ajettuun, kaksi luokkaa yhdistäneeseen superfinaaliin. Siinä Kullas oli 34:s, mikä toi hänelle muutaman MX2-luokan MM-pisteen lisää.

– Päivä ei mennyt ihan nappiin. Ensimmäisessä erässä lähtöni oli hyvä, mutta löysäsin aivan liikaa ensimmäiseen mutkaan ja jäin joukon hännille. Yritin nousta sijoja ylöspäin, mutta ajamattomuus näkyi käsissä enkä kyennyt nousemaan 14:ttä sijaa paremmaksi, perjantaina 21 vuotta täyttänyt Kullas kertoi.

Superfinaalissa nähtiin MX1- ja MX2-erien parhaat kuljettajat. Voittajaksi ajoi hallitseva MX1-maailmanmestari Antonio Cairoli. Kaksi muuta palkintosijaa menivät belgialaiselle Clement Desallelle ja ranskalaiselle Gautier Paulinille.

MX2-luokan hallitseva maailmanmestari, hollantilainen Jeffrey Herlings oli superfinaalin paras MX2-kuljettaja, joten hän johtaa MM-sarjaa maksimipistein. Toisena on australialainen Dean Ferris ja kolmantena ranskalainen Romain Febvre. Sijalle 34 superfinaalissa ajanut Kullas on MM-pisteissä 15:tenä.

– Yhteislähdön toisessa kurvissa MX1-kuski työnsi pari pikkuluokan kuskia ulos ja itsekin jäin jumiin ja olin taas joukon hännillä. Lisäksi käteni oli todella kipeä ja meni rakoille, mutta ajoin minkä pystyin.

Desalle johtaa MX1:n MM-sarjaan ennen Cairolia ja Paulinia.

Kummankin luokan MM-sarjat jatkuvat ensi viikonloppuna Thaimaassa.

Aiheeseen liittyen

  1. Kullas seitsemäs Hollannin MM-osakilpailussa 25.4.2011
  2. Kullas 13:s motocrossin MM-kauden avauksessa 10.4.2012
  3. Kullas voittoon Hollannissa 13.3.2011
  4. Harri Kullas takaa-ajoasemista kärkikymmenikön tuntumaan 22.4.2013
  5. Antti Pyrhönen Hollannin MM-avauksen viides 10.4.2012