/ @ Tapahtuma

mp12_2013

Pohjoismaiden suurin moottoripyöränäyttely MP 13 järjestetään perjantaista sunnuntaihin 1. – 3.2. Helsingin Messukeskuksessa. Mukana ovat kaikki suurimmat moottoripyörä- ja varustemerkit. Uutta on rakennettujen moottoripyörien Petrol Circus, jossa esitellään lähes 150 moottoripyörää. MP-messuille osallistuu yli 160 yritystä ja tarjolla on paljon ohjelmaa mm. supercross-näytöksiä.

MP 13 -messuilla voi tutustua mm. Yamahan, Hondan, KTM:n, Harley-Davidsonin, BMW:n, Kawasakin, Suzukin, Triumphin, Piaggion, Husqvarnan, Aprilian, Ducatin ja Victoryn vuoden 2013 uusiin malleihin. MP-messuilla ovat esillä moottoripyörät, mopot, skootterit, maastoajoneuvot, mopoautot, kolmipyöräiset, ajovarusteet, varaosat, tarvikkeet ja rakentelu, moottoripyörämatkailu sekä muut alan tuotteet ja palvelut. Vuonna 2012 tapahtumassa vieraili yli 53 000 kävijää.

Moottoripyöräpersoona Jesse James päivittäin messuilla

Suomen suurimmassa rakennettujen pyörien tapahtumassa Petrol Circuksessa esiintyy päivittäin tv- ja moottoripyöräpersoona Jesse James. Tähtivieras on yksi maailman tunnetuimmista moottoripyörärakentajista ja rakentanut huippukalliita moottoripyöriä useille Hollywood-tähdille. Hän on isännöinyt mm. yhdysvaltalaista kustomointi-ohjelmaa, Discovery-kanavan Monster Garagea. Jesse James kertoo työskentelystään autojen ja moottoripyörien kustomointiin keskittyvässä Austin Speed Shopissa perjantaina klo 17.30, lauantaina klo 12.00 ja sunnuntaina klo 14.00 Petrol Circus Stagella. James jakaa rakennettujen moottoripyörien palkinnot lauantaina klo 15.00. Palkintoja jaetaan 10 000 euron arvosta.

Bike Build-Off kisa ja paljon työnäytöksiä

Petrol Circus Bike Build-Off -rakennuskilpailussa rakennetaan kaksi moottoripyörää nollasta starttikuntoon. Kilpailussa kohtaavat Janne ”Kurko” Kervinen ja Leo ”Leq” Laurell joukkueineen. Molemmat keulahahmot ovat tunnettuja moottoripyörärakentajia. Petrol Circuksessa voi seurata monenlaisia työnäytöksiä. Yksi kiinnostavimmista on ruotsalaisen Beckmans Gjuterin metallinvalunäytökset, joissa syntyy mm. vaihdekepinpäitä alumiinivaluna. Yleisö voi osallistua tapahtumassa mm. kitarasooloskabaan, ottaa tatuoinnin tai vaikkapa koeajaa Brammo-sähkömoottoripyörää.

Tietoa ajokorttiuudistuksesta ja turvallisesta ajotavasta

MP-messuilla on oma Area 50 – MopoZone-alue nuorille, jossa kerrotaan ajokorttiuudistuksesta, moottoripyöräilyn aloittamisesta, kortin hankkimisesta ja pyörän huoltamisesta. Alueella pelataan lauantaina Trials Evolution Finnish Open -peliturnaus, siellä voi kokeilla moposimulaattoria ja osallistua MP-messujen hitain -kilpailuun.

Moottoripyörämatkoilta elämyksiä

Messuilta saa tietoa myös moottoripyörämatkailusta ja siellä pidetään esityksiä mm. suuresta seikkailusta neuvostoromantiikkaan eli matkasta Euroopan reunalta Kaukasian perukoille ja legendaarisesta Route 66 -reitistä.

Käytettyjä moottoripyörävarusteita ja moottoripyörävaihdokeita

Kamapörssissä myydään ja ostetaan hyväkuntoisia moottoripyörävarusteita nyt MP-messuilla ensimmäistä kertaa. Moottoripyöräkauppiaiden parhaimmat vaihdokit ovat esillä Nettimoton vaihtopörssissä, jossa on tänä vuonna entistä enemmän pyöriä.

Palkitun vaatesuunnittelijan turvallisia moottoripyöräpukuja

Messuilla on näyttely Kaj Franck –muotoilupalkinnolla marraskuussa palkitun vaatesuunnittelijan Jasmiine Julin-Aron suunnittelemista moottoripyöräpuvuista, joissa on huomioitu erityisesti kuljettajan suojaaminen kolaritilanteessa. Esillä on kolareissa vaurioituneita asuja, joita hän on käyttänyt hyödykseen tuotekehityksessä. Julin-Aro on paikalla MP-messujen avajaispäivänä.

Supercross SM -kilpailut perjantaina ja lauantaina

MP-messuilla supercrossiin pääsee tutustumaan päivittäin supercross-harjoituksissa. Supercross SM -kilpailut järjestetään pe 1.2. klo 19-22 ja la 2.2. klo 18-21 Helsingin Messukeskuksessa ja niihin myydään erikseen lippuja.

Suomen Messut järjestää MP-messut vuosittain yhteistyössä Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistyksen Moottoripyöräjaoston kanssa.

MP-messut: avoinna pe 1.2. klo 10-20, la 2.2. klo 9-18 ja su 3.2. klo 10-17.
Aikuiset: 16 €/hlö
Lapset (7-15 v.), eläkeläiset, varusmiehet, opiskelijat: 10 €/hlö
Kokoaikalippu: Aikuiset 30 €. Lapset, eläkeläiset, varusmiehet, opiskelijat 20 €. (myynnissä vain Messukeskuksen kassoilla)
Perhelippu: 37 € (max. 2 aikuista ja perheen alle 16 v. lapset)
Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi. Alle 12-vuotiaat vain aikuisen seurassa.
Pääsylippuja voi ostaa tapahtuman aukioloaikoina Messukeskuksen ovelta tai ennakkoon Lippupalvelusta.

MP Messut 2013 galleriassa
MP Messut tietopankissa
Tapahtuman kotisivut

Aiheeseen liittyen

  1. Jesse James tulee MP 13 -messuille 11.9.2012
  2. MP 13 -messuilla kaikki suurimmat moottoripyörämerkit 4.11.2012
  3. Petrol Circuksessa upeita pyöriä, kisoja ja kansainvälisiä staroja 4.12.2012
  4. Petrol Circus Bike Build Off -kisassa sportti kohtaa klassikon 27.1.2013
  5. MP13 messuilla vieraili 56 266 kävijää 3.2.2013