/ @ Moottoriurheilu

Supermoto_TMK_2012

Turun Moottorikerho (TMK) isännöi viime kesänä suomalaisen motocrossin ykköstuotteen, supercrossin SM-osakilpailua kilpailua varta vasten rakennetulla radalla Turun Artukaisissa. Tämän vuoden kesäkuussa TMK on jälleen kunnianhimoisen hankkeen edessä, kun seura järjestää Artukaisissa supercrossin SM-osakilpailun sekä samassa yhteydessä supermoton SM-osakilpailun.

Turun Moottorikerho rakentaa 16.-17. kesäkuuta järjestettävää kilpailuviikonloppua varten Turun Artukaisiin, HK Areena -jääkiekkohallin läheisyyteen radat kahta eri moottoripyörälajia varten. SM-supercrossia sekä SM-supermotoa ajetaan lauantaina, ja sunnuntaina on vuorossa supercrossin muodossa nuorten Suomen Cup -osakilpailu sekä harrastajien kansallinen kilpailu.

SM-supercross on kotimaan kovatasoisin motocrosssarja ja SM-supermotossa puolestaan yhdistyy hiekalla sekä asvaltilla ajettava moottoripyörälaji. SM-supercrossiin osallistuvat suomalaisen motocrossin parhaimmisto, ja supermotossa suomalaiset ovat puolestaan maailman eliittiä. Mauno Hermunen on supermoton vuoden 2010 MM-pronssimitalisti ja Suomi viime vuoden MM-maajoukkuekilpailun pronssimitalisti.

Kesän hanke on kunnianhimoinen, mutta Turun Moottorikerho haluaa olla edelläkävijä ja tarjota yleisölle jälleen jotain uutta ja erityistä.

– Rakensimme viime vuonna radan niin sanotusti tyhjästä jäähallin edustalle ja loimme paljon kiitosta niin yleisöltä, kuljettajilta kuin yhteistyötahoiltamme saaneen moottoripyöräurheilutapahtuman. Silloin ehkä koko kesän kovin rankkasade vesitti tapahtumaa, mutta emme lannistuneet siitä, vaan lähdimme jatkamaan projektia, TMK:n puheenjohtaja Minna Aaltonen selvittää.

– SM-supercross sekä samassa yhteydessä ajettavat nuorten Suomen Cup -osakilpailut ja kansalliset lähdöt ovat todella hienoa katsottavaa. Lajia on helppo seurata, sillä katsomosta näkee koko radan, kilpaeriä on useita ja ne ovat lyhyitä, ja kilpailupäivän kruunaa yksi finaalilähtö.

– Tänä vuonna olemme siis ottaneet mukaan toisen hienon moottoripyörälajin. Olemme jo aiemminkin järjestäneet supermoton SM-osakilpailuja, Radalle.com-tapahtuman yhteydessä, ja itse asiassa näitäkin kilpailuja Artukaisissa. Nyt niputamme kuitenkin kaksi Suomen näyttävintä offroad-pyörälajia yhteen, jolloin viikonlopun lauantaipäivästä tulee todella tiivis, mutta uskoaksemme sitäkin viihdyttävämpi.

Aiheeseen liittyen

  1. Toronen ja Sihvonen juhlivat Turussa sunnuntaina, Kullas oli ylivoimainen lauantaina 27.5.2013
  2. Ympäristöystävällistä Supercrossia 23.1.2012
  3. Voita liput Tampere Supercross & Offroad Expoon! 24.10.2012
  4. Turun Moottorikerho menetti harrastuspaikkansa 23.11.2010
  5. Tampereen Messu- ja urheilukeskus täyttyy viikonloppuna offroad-harrastajista 6.11.2012