/ @ Moottoriurheilu, Tapahtuma

supercross-kansikuva-2012

Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa 9.-10.11.2012 järjestettävä Tampere Offroad Expo kokoaa ensimmäisenä Suomessa yhden katon alle koko offroad-alan tarjonnan. Mukana messuilla ovat kaikki Suomen suurimmat moottoripyörä-, ATV-, ajovaruste- ja tarvikemaahantuojat sekä mittava määrä jälleenmyyjiä. Tapahtuman 50 näytteilleasettajapaikkaa myytiin loppuun alle viikossa.

Offroad Expon ohessa ajetaan Tampere Supercross SM-finaalit. SM-pisteiden lisäksi lähes 10.000 euron rahapalkinnoista on tulossa kilpailemaan kotimaan supercross-kärjen lisäksi muun muassa enduron MM-sarjassa ajava Matti Seistola, MM-motocrossia ajava Harri Kullas, supermoton MM-hopeamitalisti Mauno Hermunen, AMA Supercross -sarjassa ajava yhdysvaltalainen Weston Peick sekä KTM:n brittiläinen endurocross-tehdaskuljettaja Jonny Walker.

Tapahtumaan odotetaan kahden päivän aikana yhteensä 10.000 kävijää.

Suomen Moottoriliiton alaisuudessa järjestettävän Tampere Supercrossin kilpailuorganisaationa toimii TamMC -moottorikerho. Liput supercross-kilpailuun ja offroad-messuille myy Tiketti (www.tiketti.fi) sekä tapahtuman omat Facebook-sivut.

Pate Mustajärvi ja Jussi Seljas mukaan

Popedan laulajana tunnettu Pate Mustajärvi ja action-ajaja Jussi Seljas ovat voittaneet Tampere Supercross & Offroad Expon yleisöäänestyksen, jossa valittiin vierailevat julkkiskilpailijat suurtapahtumassa ajettavaan endurocross-kilpailuun.

Avant Endurocross -startit ajetaan 9.- ja 10- päivä marraskuuta supercrossin SM-finaalin yhteydessä. Jussi Seljas ajaa endurocross-kilpailussa perjantaina 9. päivä ja Pate Mustajärvi lauantaina 10. päivä.

Seljas ja Mustajärvi joutuvat endurocross-radalla erittäin kovaan seuraan, sillä vastassa ovat muun muassa KTM:n brittiläinen endurocross-tehdaskuljettaja Jonny Walker sekä supermoton MM-hopeamitalisti Mauno Hermunen.

Tältä näyttää tapahtuman hallirata

Supercross-radan suunnittelee ja toteuttaa Deerhill Track Company, jonka riveissä vaikuttaa muun muassa motocrossin seitsenkertainen SM-mitalisti Jussi Nikkilä. Radasta vastaava Nikkilä kertoo, että suunnitelmista on kyselty etukäteen jopa kyllästymiseen asti.

– Ajajat ja harrastajat ovat jo usean viikon ajan udelleet puhelimessa, kasvotusten ja Facebookissa, millainen rata tulee olemaan. Nyt spekulaatiot saadaan päätökseen!

Tampere Supercrossissa on panostettu erityisesti siihen, että rata on kilpailupäivinä huippukunnossa. Yli 3400 tonnia maa-ainesta vaatii massiiviset rakennustyöt, ennen kuin ensimmäiset pyörät starttaavat vapaisiin harjoituksiin.

– Savipohjainen maa-aines on kuljetettu viime kuukausien aikana Messu- ja urheilukeskuksen lähelle säilytykseen. Neljän rakennuspäivän aikana se ajetaan sisälle halliin ja muotoillaan radaksi, Nikkilä summaa

Supercross-radan suurin haaste kuljettajille on se, ettei vastaavia ole Suomessa tarjolla harjoittelua varten. Yksittäiset hypyt tai mutkat eivät eroa totutusta, mutta yhdistelmänä supercross ja hallikisa laittavat kuljettajat koville tavoiteltaessa SM-pisteitä ja 10.000 euron palkintopottia.

– Kilpailutilanteessa ajajan syke on 180, eli sama kuin juoksisi Pyynikinharjun rappusia ylös-alas, Nikkilä kuvailee

– Kun siihen lisätään tavallisesta poikkeava rata, ohi yrittävät kilpailijat ja supercrossin erittäin nopea tempo, erot ajajissa alkavat näkyä.

Itse yli 15 vuotta kilpaa ajanut ja lukuisia SM-mitalisijoja kerännyt Nikkilä sanoo, että pääasia radan suunnittelussa ei ole tekninen kikkailu, vaan sovittaminen paikalliseen makuun

– Tärkeintä on että kilpailusta tulee hyvä. Silloin yleisö ja ajajat viihtyvät!

Supercrossin SM-finaalin lisäksi Tampereella ajetaan endurocrossin näytöskilpailut. Endurocrossissa radalle lisätään haasteeksi ylitettäviä esteitä, kuten pakettiauto, traktorin renkaat ja halkomeri.

Tapahtuman aikataulu

KESKIVIIKKO 7.11.2012

14:30 Lehdistöennakko
15:00 Rata avataan, ja ensimmäiset vapaat harjoitukset alkavat

PERJANTAI 9.11.2012

12:00 Tapahtuman ovet aukeavat
15:00 Harjoitukset
16:00 Aika-ajot
17:00 Kunnostus
18:00 Avajaisseremonia + kuskiesittely
18:30 Alkuerät
19:30 Keräilyerät
20:15 Enduro-cross
21:00 Kunnostus+ special show
22:00 Last chance ja semi-finaalit
22:45 Finaali
Offroad expo auki koko tapahtuman ajan.

LAUANTAI 10.11.2012

10:00 Ovet auki
13:00 Harjoitukset
14:00 Aika-ajot
15:00 Kunnostus
16:00 Avajaisseremonia + kuskiesittely
16:30 Alkuerät
17:30 Keräilyerät
18:15 Enduro-cross 2
19:00 Kunnostus+special show
20:00 Last chance ja semi-finaalit
20:45 Finaali

Offroad expo auki koko tapahtuman ajan.

Kuvat Motot.net galleriaan!

Lisää kuvasi Motot.netin gallerian tapahtumasivulle, joka löytyy osoitteesta:

http://www.motot.net/tapahtumat/69

Aiheeseen liittyen

  1. Voita liput Tampere Supercross & Offroad Expoon! 24.10.2012
  2. Tampere Supercross laittaa yleisön valitseman tähden kovan paikan eteen 19.10.2012
  3. Offroad Expossa lisää mönkijöitä ja enemmän viihdettä 26.8.2013
  4. MP 14 moottoripyörämessut viikonloppuna Messukeskuksessa 29.1.2014
  5. Vapaa pääsy harjoittelemaan Supercross-radalle 3.10.2012