/ @ Moottoriurheilu

Mika_Kallio_5_2011

Mika Kalliolla ei ollut tuuria matkassa ratamoottoripyöräilyn kuudennessa MM-osakilpailussa, joka ajettiin kovassa sateessa Englannin Silverstonessa. Kallion kilpailu päättyi erikoiseen ja epäonniseen kolariin, kun edellä ajanut teki ajovirheen, ajoi leveäksi ja käänsi sieltä Kallion pyörän kylkeen.

Siihen mennessä valkeakoskelainen oli noussut kohinalla tuloslistoilla. Ruudusta 26. startannut Kallio tavoitteli jo sijoitusta kymmenen nopeimman joukosta ja ajoi paalulta startanneen kuljettajan perässä.

– Huomasin alkukierrosten jälkeen saavuttavani edellä ajanutta isompaa ryhmää. Näkyvyys oli todella heikko, kun vettä oli paljon ilmassa, Kallio kertasi.

– Edellä ajaneen Simone Corsin ajolinja meni pitkäksi ja pääsin hänen edelle sisäpuolelta. Italialainen palasi normaalille linjalle takaisin ja osui suoraan kylkeeni. Tuskin hän sitä tahallaan teki. Itse en olisi voinut kolaria ja keskeytystä välttää.

– Se oli kisatilanne ja välillä näitä sattuu. Harmittaa tietysti, kun se vei saumat hyvän sijoitukseen. Kierrosaikani olivat samaa tasoa kuin viidenneksi ajaneella tallikaverilla, ja olin juuri ohittanut kuljettajan, joka sijoittui lopulta seitsemänneksi.

– Ainoa positiivinen asia tässä Silverstonen viikonlopussa oli kisapäivän hyvä vauhti. Säätömuutokset lisäsivät luottoa ajamiseen ja vauhti myös todisti sen, että meidän pyörässä oli kuivalla kelillä jotain pahasti pielessä, Kallio päätti harmissaan.

Aiheeseen liittyen

  1. Mika Kallion kisa päättyi kaatumiseen 5.5.2013
  2. Mika Kalliolla hurja nousu mugellon kisassa 2.6.2013
  3. Kilpakumppanin sooloilu pilasi Kallion kisan 16.9.2013
  4. Huima loppukiri nosti Kallion seitsemänneksi Indianapolisissa 20.8.2013
  5. Kallion puristus ei riittänyt Silverstonessa 1.9.2013