/ @ Moottoriurheilu

Suomen_maailmanmestarit_2012

Lauantaina juhlittu Suomen Moottoriliiton 90-vuotisgaala keräsi ennätysmäärän menestyneitä moottoriurheilijoita Helsingin ydinkeskustaan. Juhlapäivän alkajaisiksi avattu ”varikko” Kolmen Sepän patsaan vieressä herätti kiinnostusta ja keräsi runsaasti ihmettelijöitä kesken jouluostoskiireiden. Eritoten endurolegenda Samuli Aron viisi maailmanmestaruuspyörää herättivät kunnioitusta ohikulkijoissa.

– Mukavasti kävi porukkaa kyselemässä ja tutkimassa pyöriä lähemmin. Enduro kun on harvemmin esillä näin suurkaupungin sykkeessä, niin toki se sitten kiinnosti aivan uudenlaista yleisöä, Aro myhäilee.

Varikolta mestarit suuntasivat näyttävään 90-vuotisgaalan Vanhalle Ylioppilastalolle, jossa palkittiin kaiken kaikkiaan yli sata vuoden 2012 aikana menestynyttä suomalaista. Illan näyttävin ja koskettavin osuus nähtiin aivan gaalan alussa, kun Moottoriliitto muisti jokaista 17 maailmanmestariaan ja lanseerasi samalla liiton korkeimman arvomerkin ”Voittamaton”, joka myönnetään ainoastaan maailmanmestaruuden saavuttaneelle suomalaismoottoripyörä- tai -kelkkaurheilijalle. Ainoastaan Marokossa työntouhussa ollut endurolegenda Kari Tiainen ja maaradan maailmanmestari Joonas Kylmäkorpi, joka toipui leikkauksesta Puolassa,joutuivat viime hetkellä jättämään juhlaillan väliin. Ensimmäistä suomalaista moottoripyörämaailmanmestaria, ratamoottoripyörälegendaa Jarno Saarista gaalassa edusti Soili Karme, joka myös myöhemmin ojensi RR-ajaja Erkka Korpiaholle Jarno Saarisen muistopalkinnon Korpiahon merkittävästä urasta. Tammikuussa menehtynyttä endurokuski Mika Aholaa juhlassa edusti Marika Ahola.

– Oli mahtavaa päästä tutustumaan ihmisiin, jotka ovat voittaneet maailmanmestaruuksia, sillä osa heistä on ollut minulle tähän saakka vain nimiä. Nyt oli ensimmäinen mahdollisuus jutella kunnolla heidän kanssaan. Aivan uskomaton tilaisuus, siinä oli todellisen kansainvälisen tapahtuman tunnusmerkit, trialin maailmanmestari Yrjö Vesterinen iloitsee.

Maailmanmestareiden kunniaksi gaalassa julkaistu Nita Korhosen kirjoittama ”Voittamattomat”, joka sisältää paitsi tutkimustietoa menestyksen saloista, myös kaikkien maailmanmestareiden lyhyet elämäkerrat, lähes vietiin käsistä, kun gaalavieraat käyttivät harvinaisen mahdollisuuden hyväkseen ja keräsivät kirjaan mestareiden nimikirjoituksia.- Olemme erittäin iloisia ja nöyriä siitä, että näin suuri määrä kilpailijoita ja kansainvälisiä arvovieraita otti osaa juhlaamme, Suomen Moottoriliiton toimitusjohtaja Kurt Ljungqvist iloitsee.

– Vaikka ihmisillä on tiedossa suuri maailmanmestareidemme määrä, kyllä siinä varsinkin monelta ulkomaalaiselta vieraalta, kuten kansainvälisen moottoriliitto FIM:n varapresidentiltä loksahti suu auki, kun lava alkoi täyttyä toinen toistaan suuremmista legendoista. Saamme olla erittäin ylpeitä siitä, että olemme näin menestynyt maa tällä saralla ja teemme parhaamme, että menestystä tulee myös tulevina vuosina, Ljungqvist jatkaa.

Aiheeseen liittyen

  1. Suomi on menestynein moottoripyöräurheilumaa 16.8.2011
  2. Superenduron MM-kisat Helsinkiin 11.6.2014
  3. Mestarit ravassa -joukkue kahdeksanneksi 8.12.2010
  4. Lähes 900 matkamotoristia valtasi Tampereen 1.7.2014
  5. Motocrossammattilainen Harri Kullas palaa KTM:lle 29.6.2013