/ @ Moottoriurheilu

fimrally_tampere

Suomi vastaanotti tänään lähes 900 matkamotoristia 24 eri maasta, kun 69. FIM Rally polkaistiin käyntiin Tampereella.

Tampereen keskustori täyttyi tänään moottoripyöristä, kun lähes 900 osallistujaa 24 eri maasta saapui matkamotoristien maailmanmestaruuskilpailunakin tunnettuun FIM Rally -kokoontumisajoon. Kaukaisimmat vieraat saapuivat Suomeen USA:sta ja Kanadasta.

– Erittäin hyvillä mielin tässä tietysti ollaan, kun näin hyvin kaikki on tähän saakka sujunut, joten eihän tämä voikuin paremmaksi mennä loppua kohden, järjestelytoimikunnan neuvonantaja Timo Toikkanen iloitsi.

Massiivista tapahtumaa on ollut järjestämässä 120 vapaaehtoista työntekijää.

– Kaikki ovat tehneet upeaa työtä suurella sydämellä. Erityiskiitos kuuluu myös Tampereen kaupungille, jonka merkitys on ollut aivan ehdoton, Toikkanen kiitteli.

Tampere panostaa moottoriurheiluun

Niinikään Tampereen kaupungin edustajat iloitsivat siitä, että katukuvaa värittävät ympäri maailmaa saapuneet motoristit aina perjantaihin saakka.

– Tämä on hyvännäköinen tapahtuma ja se tukee hienosti tamperelaista moottoripyöräkulttuurin historiaa, joka meillä on täällä vahva. Muun muassa Pyynikillä ajettiin ratamoottoripyöräilyn MM-pisteistä aina vuoteen 1963 saakka, myös speedway on ollut täällä aina vahva ja vastikään järjestetystä speedwayn MM-osakilpailustakin on tullut pelkkää positiivistapalautetta, Tampereen tapahtumajohtaja Perttu Pesä totesi.

Tampere onkin viime aikoina tehnyt kovasti töitä sen eteen, että moottoriurheilu tulisi kuulumaan yhä enemmän sen ohjelmatarjontaan.

– Aika oli nyt kypsä moottoriurheilun saapua kaupungin keskustaan ja tämäkin tapahtuma on hyvä osoitus siitä, että kaupunki haluaa olla mukana moottoriurheilussa, Pesä jatkoi.

Kansojen paraati valtaa kadut torstaina

Suomalaisilla on ainutkertainen mahdollisuus päästä tutustumaan FIM Rally –osallistujiin torstaina, kun kansojen paraati täyttää Tampereen kadut klo 12 alkaen.

– Toivomme, että yleisöä saapuisi sankoinjoukoin teiden varsille toivottamaan nämä lähes 900 osallistujaa tervetulleiksi Suomeen. Harvoinhan on tällaista mahdollisuutta päästä näkemään näin monta erilaista moottoripyörää yhdellä kertaa. Ja tämä kulkue on paitsi näyttävä myös humoristinen, Toikkanen vinkkaa.

Kansainvälinen matkamotoristien kokoontumisajo – 69. FIM Rally – järjestetään Tampereella 28.6.-4.7.2014. Viralliset ohjelmapäivät ovat 1.-3.7.2014.

Aiheeseen liittyen

  1. Tampereen Messu- ja urheilukeskus täyttyy viikonloppuna offroad-harrastajista 6.11.2012
  2. Video: Moottoripyörällä päin peuraa 7.8.2012
  3. Suomelle huippuvastaanotto Ranskan FIM Rallyssa 8.8.2013
  4. Vapaa pääsy harjoittelemaan Supercross-radalle 3.10.2012
  5. MM-kotikisat myös endurossa 16.4.2012