/ @ Moottoriurheilu

Vesa Koivunen/Red Bull Photofiles

Kimi Räikkönen ajoi elämänsä ensimmäisessä endurokilpailussa luokassaan kahdeksanneksi. Kyseessä oli Hämeenlinnassa ajettava kansallinen partiokilpailu, jossa ajettiin kolmimiehisin joukkuein. Mestarit ravassa -joukkueen endurokokemuksesta vastasivat seitsemänkertainen enduron maailmanmestari Kari Tiainen ja nelinkertainen rallin maailmanmestari Tommi Mäkinen, joka on ottanut useamman kerran osaa legendaariseen Päijänteen Ympäriajoon.

Tiainen ja Mäkinen kehuivat kilvan Räikkösen pärjänneen kilpailussa hyvin. Endurossa on kuitenkin kyse aivan eri lajista kuin motocrossista, jota Räikkönen on harrastanut jo pitkään. Räikkönen valitteli ensimmäisen kierroksen jälkeen käsien puutuneen pahasti heti alkumatkasta ja erityisesti hitaat ja kiviset osuudet näyttivät tuottavan hänelle ongelmia.

Räikkönen ja Tiainen ottivat vaiteliaan kannan tulevaisuuden suunnitelmista: ”Ei kommenttia.” Tiainen tyytyi ainoastaan toteamaan, että on mukavaa, kun Räikkönen osoittaa nelipyöräisten moottoriajoneuvojen lisäksi kiinnostusta kaksipyöräisiin.

Suomen kärkikuljettajista koostuvassa 1-luokassa voiton vei joukkue, jossa ajoivat tuore enduron Euroopan mestari Roni Nikander, vuoden endurotulokkaaksi valittu Joonas Heimonen ja vasta 16-vuotias Paavo Honkanen, joka on antanut vähäisestä endurokokemuksesta huolimatta lupaavia näyttöjä ensimmäisellä kisakaudellaan

Aiheeseen liittyen

  1. Räikkönen, Mäkinen ja Tiainen Kärme Kustaa -endurokilpailuun 29.11.2010
  2. Suomalainen ICE1RACING talli motocrossin MM-sarjaan 3.2.2011
  3. Ajo ajoi kauden parhaallaan kahdeksanneksi Assenissa 1.7.2012
  4. Niklas Ajo teki näyttävän nousun kahdeksanneksi Mugellon radalla 2.6.2013
  5. Ennätysmäärä mestareita juhlisti suomalaista moottoriurheilumenestystä 26.11.2012