/ @ Moottoriurheilu

Niklas_Ajo_5_2012

Hyvän vauhdin päälle saanut Niklas Ajo sijoittui kauden tähän mennessä parhaalla esityksellään hienosti kahdeksanneksi Assenin radalla Hollannissa ajetussa Moto3-luokan kauden seitsemännessä MM-osakilpailussa.

Ajo sivusi samalla 22 osakilpailua kattavan MM-uransa tähän mennessä parasta sijoitusta. Hän oli myös kahdeksas viime vuonna silloisen 125-kuutioisten luokan historian viimeisessä osakilpailussa Valenciassa.

– Tämä tulos on kuitenkin ihan toista luokkaa. Valenciassa ero kärkeen oli noin minuutti ja Assenissa enää vajaat kahdeksan sekuntia, iloitsi Ajo.

”Hyvää kokemusta ajamisesta kärkiryhmässä”

Ajo otti KTM-pyörällään upean startin viidennestä lähtöruudusta taittaen ensimmäiseen mutkaan kolmantena.

Hän ehti käydä huipputasaisen kilpailun alkupuolella jo räväkästi toisenakin, kunnes kärkiviisikko irtautui vastustamattomasti muista.

– Startti oli hyvä ja samoin 5-6 ensimmäistä kierrosta. Kisan puolivälissä pari kaveria ohitti minut ja oma pakka meni hetkeksi vähän sekaisin. Sain kuitenkin koottua uudelleen itseni ja hyvän puristuksen päälle vielä loppuun. Melkoista taistelua kaiken kaikkiaan. Ei voi muuta kuin sanoa, että on tämä Moto3 todella tasainen luokka.

Kylmäpäinen suoritus isossa ja ahtaassa kärkiryhmässä sai hymyn 17-vuotiaan nuorukaisen huulille.

– Olihan se mukavaa päästä siihen nippuun mukaan. Se oli taas erittäin hyvää kokemusta jatkoa ajatellen.

”Pyritään pitämään sama taso Saksassa ja Italiassa”

Ajon kolmen päivän urakka kulki legendaarisella hollantilaisradalla kaikin puolin mallikkaasti harjoituksista lähtien. Hän pystyi kolkuttelemaan sessio toisensa jälkeen tunnetusti kovatasoista kärkeä.

– Ehjä kisaviikonloppu ilman kaatumisia, mutta pitää muistaa, että kiivas tahti jatkuu tästä eteenpäin viikon välein Saksassa ja Italiassa. Ei muuta kuin pyritään pitämään tämä sama taso yllä Sachsenringilla ja Mugellossakin, suunnitteli Suomeen näillä näkymin seuraavan kerran vasta heinäkuun puolivälin jälkeen saapuva Ajo.

Ajolla ei ollut moitteen sijaa KTM-pyörälle ja sen uudelle rungolle, päinvastoin.

– Pyörä oli todella hyvä. Pidän paljon tuosta jäykemmästä rungosta. Se sopii aiempaa paremmin ajotyyliini.

Trillerin ykkössijan nappasi nimiinsä espanjalainen Maverick Vinales viimeisen kierroksen kylmähermoisuutensa ansiosta. Voitto oli Vinalesille kauden neljäs ja kolmas peräkkäinen.

Vinales kukisti suomalaistalli Ajo Motorsportin saksalaiskuljettaja Sandro Cortesen 0,831 sekunnin turvin. Cortesen tallikaveri, vaiherikkaalle päätöskierrokselle johtoasemassa ampaissut britti Danny Kent oli kolmas juhlien uransa ensimmäistä podiumsijoitusta.

Tiukka loppuratkaisu voittajan takana jouduttiin tarkastamaan videolta. Corteselle 0,011 sekuntia taipuneen Kentin ja neljänneksi sijoittuneen espanjalaisen Luis Salomin eroksi saatiin loppujen lopuksi ainoastaan yksi tuhannesosa.

Ajon ero voittajaan 22 kierroksen kilpailussa oli tarkalleen 7,855 sekuntia. Seitsemäs sija jäi valkeakoskelaiselta vain 38 tuhannesosan päähän.

Vinales kasvatti voitollaan MM-johtonsa seitsemään pisteeseen Corteseen nähden. Ajon 14 pistettä oikeuttavat 19. sijaan.

Aiheeseen liittyen

  1. Suomalaistallin kaksikko podiumilla Assenissa 1.7.2012
  2. Niklas Ajo teki näyttävän nousun kahdeksanneksi Mugellon radalla 2.6.2013
  3. Kalliolle kauden paras kisaviikonloppu Aragonissa 18.9.2011
  4. Niklas Ajo käynnisti kauden Moto3-luokan MM-pisteillä 10.4.2012
  5. Kallio kauden avauskisan viides 8.4.2013