/ @ Moottoriurheilu

Niklas_Ajo_2012

Niklas Ajo käynnisti lupaavasti Moto3-luokan historiallisen MM-kauden Qatarissa. Losailin valaistun radan viidennestä lähtöruudusta KTM:n tehdaspyörällä startannut Ajo leikkasi maalilinjan 13:ntena. Sijoitus toi 17-vuotiaalle Ajolle kolme MM-pistettä.

– Ihan hyvä avausviikonloppu. Varsinkin lauantain aika-ajo vahvisti sen, että minulla on vauhtia tässä vaiheessa riittävästi. Tästä on hyvä jatkaa kolmen viikon kuluttua Jerezissä.

MM-avauksen alku ei sujunut Ajolta täysin suunnitelmien mukaan.

– Lähtö ei ollut mikään kauhean hyvä ja olin alussa muutenkin jotenkin hukassa häviten sijoituksia. Olisin kaivannut warm up-sessiota kisan alle, kuten normaalisti. Qatarissa warm up ajetaan poikkeuksellisesti jo edellisenä iltana.

Kovaa taistelua isossa keskiryhmässä

Ajo jatkoi matkantekoa isossa ryhmässä parhaimmillaan yhdeksäntenä. 18 kierroksen kilpailun puolivälin tuntumassa sijoitus putosi parilla pykälällä.

– Kärki pääsi karkaamaan keskiryhmältä, jossa minä ajoin. Siinä ryhmässä tilanne ja sijoitukset elivät koko ajan. Tarkkana ja varovainen piti olla, sillä tiiviissä nipussa oli mukana mielestäni pari sellaista koheltajaa, jotka eivät tuntuneet tietävän, miten ryhmässä kuuluu ajaa.

– Olin kilpailun alussa ehkä vähän liiankin varovainen. Kisa oli siitä eteenpäin pelkkää taistelua ja lopussa pyrin vain varmistamaan sijoituksen. Moncayo (Alberto) iski vielä maalisuoralla rajusti, mutta pystyin pitämään hänet kurissa 43 tuhannesosan turvin, kertoi Ajo.

Kisan ylivoimaiseen voittoon ajoi FTR Hondalla espanjalainen Maverick Vinales. Voitto oli Vinalesille kolmas peräkkäinen, sillä hän päätti viime kauden kahteen ykkössijaan silloisessa 125-kuutioisten luokassa.

Vinales kukisti vastaavalla pyörällä kilpailevan MM-sarjan italialaisen tulokaskuljettaja Romano Fenatin 4,301 sekunnilla.

Kolmanneksi kiirehti paalupaikalta kauden aloittanut suomalaistalli Ajo Motorsportin saksalainen KTM-kuljettaja Sandro Cortese 18,013 sekuntia kärjestä.

MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan 29. huhtikuuta Jerezin radalla Espanjassa.

Aiheeseen liittyen

  1. Niklas Ajon taistelu palkittiin MM-pisteillä Silverstonessa 17.6.2012
  2. Niklas Ajo Husqvarnan tehdastiimissä Moto3-luokan MM-sarjaan 21.11.2013
  3. Niklas Ajo kilpailee KTM:n tehdaspyörällä Moto3-luokassa 23.1.2012
  4. Niklas Ajo taisteli tuskista huolimatta hienosti yhdeksänneksi Malesiassa 22.10.2012
  5. Niklas Ajo nousi komeasti MM-pisteille Mugellossa 16.7.2012