/ @ Moottoriurheilu

niklas_ajo_3_2013

Niklas Ajo kilpailee ensi kaudella Husqvarnan tehdastiimin riveissä Moto3-luokan MM-sarjassa.

KTM AG:n toimitusjohtajan Stefan Piererin omistuksessa oleva Husqvarna tulee uutena merkkinä ja kahden kuljettajan voimin mukaan MotoGP-sarjaan. Husqvarnan tehdastiimin tallipäällikkönä tulee toimimaan Aki Ajo ja toisena kuljettajana britti Danny Kent.

Ajo, 19, lähtee neljänteen täysipainoiseen MM-kauteensa. Ajo kilpaili päättyneellä kaudella suomalaistiimi Avant Tecnon KTM-pyörällä.

– Onhan tämä hieno ja paljon mahdollisuuksia avaava tilaisuus päästä kilpailemaan tehdastiimissä. Tämä on uusi ja kiinnostava projekti, jota tehdään kuitenkin jo entuudestaan tuttujen ihmisten kanssa vankassa yhteistyössä. Lähden luottavaisin mielin tekemään töitä uuden projektin parissa.

– Pyörämerkki vaihtuu, kilpailen tehdastiimissä ja näen, että Husqvarnan tulo jopa vankistaa tätä nykyistä pakettiani MM-sarjassa, jatkaa Ajo.

Nelitahtisilla ja 250-kuutioisilla pyörillä kilpailtava Moto3-luokka korvasi 125-kuutioiset kaudella 2012. KTM:llä on saavutettu Moto3-luokan kahdella ensimmäisellä kaudella molemmat henkilökohtaiset ja merkkimestaruudet.

– Husqvarnan tulo Moto3-luokkaan on hieno uutinen. Olemme tehneet KTM:n kanssa jo kaksi vuotta hyvää ja menestyksekästä yhteistyötä. Husqvarnalla hyödynnetään paljon samaa tekniikkaa, mutta tottakai Husqvarna oman merkkinä avaa myös uusia mahdollisuuksia pyörän kehittämisessä, toteaa Aki Ajo.

Piererin ja Beirerin odotukset korkealla

Pierer Industrie AG hankki Husqvarnan omistukseensa viime tammikuussa.

– Husqvarnan kilpaileminen Moto3:n MM-sarjassa tuo merkittävästi mielenkiintoa luokalle ja brändille. Husqvarnalla on taustallaan 110 vuoden mittainen historia ja brändi on erittäin tunnettu kaikkialla maailmassa. Moto3-luokka antaa omalta osaltaan Husqvarnalle lisäpontta kasvaa vahvemmaksi kuin koskaan. Odotamme mielenkiinnolla näkevämme mahtavaa kilpailua ensi kaudella, sanoo Pierer.
Husqvarna Motorsportin päällikkö Pit Beirer näkee tulevaisuuden varsin valoisana.

– Olemme sitoutuneet vahvasti offroad-puolelle ja lähteminen Moto3-luokan MM-sarjaan merkitsee nyt uutta virstanpylvästä Husqvarnalle. Olemme erittäin innoissamme tästä uudesta hankkeesta Piererin ja Husqavarnan hallituksen täydellä tuella. Tuomme hankkeen onnistumiseksi mukaan parhaat ihmiset ja sen kaiken tarvittavan yhteisen energian, jonka tämä projekti ansaitsee.
– Danny Kent kilpailee virallisena tehdaskuljettajana ja Niklas Ajo tehtaan virallisella tuella. Molemmat ovat erittäin lahjakkaita nuoria kuljettajia ja käynnistämme innolla Husqvarnan uuden matkan MotoGP-sarjaan, kertoo Beirer.

Aiheeseen liittyen

  1. Niklas Ajo käynnisti kauden Moto3-luokan MM-pisteillä 10.4.2012
  2. Suomalaistalli Ajo Motorsport lähtee viidellä kuljettajalla MotoGP-sarjaan 12.2.2014
  3. Niklas Ajo kilpailee KTM:n tehdaspyörällä Moto3-luokassa 23.1.2012
  4. Seistola jatkaa Husqvarnan tehdastiimissä 19.10.2012
  5. Suomalaistallin Cortese ajoi Moto3-luokan maailmanmestaruuden 22.10.2012