/ @ Moottoriurheilu

Matti_Seistola_3_2012

Enduron MM-sarjan viimeiseen osakilpailuviikonloppuun parhaillaan valmistautuva Matti Seistola on allekirjoittanut jatkosopimuksen italialaisen Husqvarnan tehdastiimin kanssa. Viime vuonna MM-pronssia E1-luokassa ajanut Seistola taistelee tämän kauden päätöksessä viikonloppuna Ranskan Brignolesissa MM-mitalista.

Seistola on sarjassa jaetulla neljännellä sijalla Eero Remeksen kanssa. Kaksikon edellä ovat kiinni otettavissa italialainen Thomas Oldrati ja ranskalainen Rodrig Thain. Ranskan Antoine Meo on jo varmistanut maailmanmestaruuden.

Seistola pääsee jahtaamaan uransa toista MM-mitalia vailla huolta ensi kaudesta.

– Olemme olleet pitkään yhdessä Husqvarnan kanssa, kun ensi kausi on minulle jo viides tiimissä. Minulla oli muutamia muitakin vaihtoehtoja ensi kaudeksi, mutta päädyin jatkamaan Husqvarnalla. Meillä on mennyt hyvin ja yhteistyömme toimii. Toki sitä silti kävi mielellään kyselemässä muilta kärkitiimeiltä, minkälaista kiinnostusta on olemassa. Husqvarnan tarjoama vaihtoehto oli kuitenkin mielestäni paras, pienimmässä, eli E1-luokassa jatkava Seistola vakuuttaa.

Seistolan tämän kauden kolme ensimmäistä osakilpailuviikonloppua menivät alle odotusten, mutta kauteen on mahtunut myös useita palkintokorokepaikkoja. Seistola myöntääkin, että täysin läpihuutojuttu jatkosopimuksen tekeminen ei ollut.

– On minun pitänyt tiimille selitellä, miksi ei ole tullut odotettua menestystä. Aika yhteneväinen linja meillä on kuitenkin ollut tiimin sisällä siitä, ettei pyöräni vain ollut alkukaudesta valmis. Siksi tulokset olivat kaukana siitä, mitä olisi pitänyt olla.

– Normaali tasoni kuitenkin löytyi alun vaikeuksien jälkeen, ja ensi vuoteen on helpompi lähteä, koska pyörä tulee olemaan hyvin pitkälti samanlainen kuin nyt. Todennäköisyydet menestymiseen ovat olemassa.

Ranskan MM-viikonloppu käynnistyy perjantai-iltana ajettavalla supertestillä, jonka tulokset huomioidaan ensimmäisen varsinaisen kilpailupäivän, lauantain, tuloksiin. Sunnuntaina ajetaan kauden viimeinen osakilpailu.

Aiheeseen liittyen

  1. Niklas Ajo Husqvarnan tehdastiimissä Moto3-luokan MM-sarjaan 21.11.2013
  2. Seistola lähellä MM-osakilpailuvoittoa Italiassa 1.7.2012
  3. Seistola MM-sarjan avausviikonlopun kakkonen 7.4.2011
  4. Seistola jälleen toinen Italian MM-osakilpailussa 1.7.2012
  5. Salminen siirtyy Husqvarnan sarvissa enduron ykkösluokkaan 3.12.2010