/ @ Moottoriurheilu

Matti_Seistola_2011

Pirkkalalainen Matti Seistola ajoi lauantain tapaan toiseksi enduron E1-luokan MM-osakilpailussa sunnuntaina Italian Castiglion Fiorentinossa. Kauden kymmenennen osakilpailun nimi oli kuitenkin Eero Remes, joka ajoi kauden ensimmäisen voittonsa. MM-sarjan kärjessä jatkaa sunnuntaisesta keskeytyksestä huolimatta ranskalainen Antoine Meo. Remes on pisteissä kolmantena ja Seistola neljäntenä.

– Sijoitus on hyvä, mutta lauantaina se maistui paremmalta. Ajoni oli silloin parempaa, kun nyt annoin voiton liian helpolla pois. Kaaduin toisen ja kolmannen kierroksen extremepätkällä ja vaikka kaatumiset eivät itsessään vieneet hirveästi aikaa, kääntyi ohjaukseni vinoon ja aikaa valui hukkaan joutuessani ajamaan sellaisella pyörällä pätkät maaliin, Seistola selvitti.

– Ensimmäiset neljä maastokoetta menivät hyvin, puolivälissä kisaa neljä huonosti ja lopussa kolme jälleen hyvin. Mutta siis tuli tehtyä liikaa omia virheitä. Remekselle kaikki kunnia voitosta, mutta itse mokasin mahdollisuuteni ykköstilaan.

– Joka tapauksessa kaksi kakkossijaa tältä viikonlopulta osoittaa, että olen palannut omalle tasolleni. Pyöränikin toimii nyt niin kuin haluan, joten tulostakin tulee. Tästä on hyvä jatkaa kautta.

Antti Hellsten täydensi suomalaispäivää ajamalla kahdeksanneksi. MM-sarjassa hän on 12:tena.

E2-luokan lauantaina voittanut Juha Salminen oli sunnuntaina toinen, kun ykköseksi ylsi espanjalainen Cristobal Guerrero, joka myös nousi MM-sarjan kärkeen. Salminen on pisteissä kolmantena.

E3-luokassa voittoon ajoi jälleen ranskalainen Christophe Nambotin, joka on jo tässä vaiheessa kautta kulkemassa vakuuttavasti kohti maailmanmestaruutta. Suomen Marko Tarkkala säilytti MM-sarjan kuutospaikkansa ajamalla samalla sijalle sunnuntain kilpailussa.

Aiheeseen liittyen

  1. Seistola lähellä MM-osakilpailuvoittoa Italiassa 1.7.2012
  2. Seistola MM-sarjan avausviikonlopun kakkonen 7.4.2011
  3. Salminen kahdesti toinen Romanian MM-endurossa 17.6.2013
  4. Seistolalle kauden paras MM-sijoitus 15.5.2012
  5. Salminen suditteli neljänneksi Italian liukkaissa kiviränneissä 23.4.2013