/ @ Moottoriurheilu

Matti_Seistola_2011

Matti Seistola ei ounastellut turhia, kun hän kertoi lähtevänsä parantamaan lauantain tulostaan enduron MM-sarjan Portugalin Torres Vedrasin osakilpailuviikonlopun sunnuntaihin. Seistola ajoi lauantaina E1-luokassa kauden ensimmäisen palkintokorokesijansa oltuaan kolmas, ja sunnuntaina pirkkalalainen kipusi kakkoskorokkeelle.

Luokkavoiton otti lauantaina keskeyttänyt, mutta kaikki kauden muut osakilpailut voittanut ranskalainen Antoine Meo. Eero Remes täydensi suomalaispäivää nelostilallaan.

– Kun kausi menee eteenpäin, alkavat tulokseni parantua. Mutta kyllä meillä oli Rodrig Thainin ja Remeksen kanssa koko päivän tasaisen tiukkaa vääntöä. Olisiko se ollut päivän seitsemäs maastokoe, kun tein virheen ja ajauduin ulos reitiltä. Siinä meni hukkaan viitisen sekuntia, mutta sain silti pidettyä kakkospaikan, viime vuoden MM-pronssimitalisti Seistola iloitsi.

Meo johtaa MM-sarjaa selvästi. Ranskalainen Thain on toisena ja Remes kolmantena. Seistola on viidentenä ja sunnuntaina kymmenenneksi ajanut Antti Hellsten 12:tena.

– Nyt olen vielä vakuuttuneempi kuin eilen siitä, että alkukauden vaikeuteni johtuivat pyörästä, eivät miehestä itsestään. Ainahan se on helppo syyttää pyörää, mutta teimme siihen muutoksia ennen tätä viikonloppua ja tulokseni paranivat heti selvästi.

E2-luokassa juhli MM-sarjaa johtava, ranskalainen Pierre-Alexandre Renet. Juha Salminen ajoi kuudenneksi, MM-pisteissä hän on kolmantena.

E3-luokassa voittoon ajoi MM-kärkimies, ranskalainen Christophe Nambotin. Suomen Marko Tarkkala ajoi seitsemänneksi, mikä on myös hänen sijoituksensa sarjassa, kun kausi ylitti nyt puolivälin.

Youth Cup 125cc -luokassa Paavo Honkanen ei startannut lainkaan sunnuntaipäivään.

Aiheeseen liittyen

  1. Seistolalle uran ensimmäinen MM-osakilpailuvoitto 15.5.2011
  2. Remekselle MM-hopea, Seistolalle MM-pronssi 2.10.2011
  3. Seistola lähellä MM-osakilpailuvoittoa Italiassa 1.7.2012
  4. Remes viikonloppuna kärkikahinoissa 15.5.2012
  5. Seistola jälleen toinen Italian MM-osakilpailussa 1.7.2012